Ф 731 Флокулирующие и связующие свойства высокозамещенных катионных крахмалов [Текст] / С. Ю. Братская [и др.]> // Журнал прикладной химии. - 2008. - Т. 81, № 5. - С. . 825-829. - Бібліогр. : с. 829 (8 назв.)
Кл.слова (ненормовані): Гомополісахарид -- Лінійний полісахарид -- Амілоза -- Розгалужений амілопектин Анотація: Досліджено флокулюючі властивості в дисперсіях каоліну серії катіонних крахмалів із степенню заміщення 0.25-1.54 та залежність утримування каоліна волокном від поверхневого складу крахмалю, степені його заміщення і співвідношення амілоза:амілопектин. Дод.точки доступу: Братская, С. Ю.; Schwarz, S.; Liebert, T.; Heinze, T. |
Термопластичний крохмаль. Отримання, властивості, перероблення [Текст] / В. Ю. Булах, Н. В. Сова, Б. М. Савченко, В. О. Пахаренко> // Хімічна промисловість України. - 2011. - № 3. - С. 28-30 : рис. - Бібліогр.: с.30 Рубрики: Полісахариди--Крохмали Кл.слова (ненормовані): амілоза -- амілопектин -- метод екструзії Анотація: Розглянуті основні способи отримання термопластичного крохмалю (ТПК). Досліджено особливості властивостей ТПК. Описано способи перероблення ТПК. Дод.точки доступу: Булах, В. Ю.; Сова, Н. В.; Савченко, Б. М.; Пахаренко, В. О. Є примірники у відділах: (02.08.2011р. - Б.ц.) (вільний) |
Моргун, Володимир Васильович. Стратегія генетичного поліпшення зернових злаків з метою забезпечення продовольчої безпеки, лікувально-профілактичного харчування та потреб переробної промисловості [Текст] / Володимир Васильович Моргун, Олександр Ілліч Рибалка> // Вісник Національної академії наук України. - 2017. - № 3. - С. 54-64 : іл. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Переробна промисловість--Зернові культури Генетика рослин--Пшениця--Селекції Кл.слова (ненормовані): запасні білки зерна -- послідовність амінокислот -- еле-ктрофорез -- ПЛР -- функціональні та молекулярні маркери хромосом -- хлібопекарська і харчова якість зерна -- QTL-фактор Gpc-B1 -- амілоза -- хромосомні транслокації -- екстраекспресія генів -- ферментабельність -- β-глюкани -- сорти Анотація: У статті викладено результати вивчення і впровадження в програми селекційно-генетичних досліджень нових генів і генетичних систем, що впливають на біохімічні, харчові і технологічні властивості зерна пшениці, тритикале і ячменю з метою створення сортів цих культур продовольчого та спеціального технологічного використання зерна. Дод.точки доступу: Рибалка, Олександр Ілліч |