Захаревич, В. Вишуканий смак, корисність, безпечність [Текст] : глазурованих сирків / В. Захаревич> // Харчова і переробна промисловість. - 2005. - № 1. - С. 7-8 Рубрики: Молочні продукти--Сирки глазуровані Анотація: Розроблено нормативну документацію на виробництво глазурованих сирків тривалого зберігання. |
Козак, А. Фарба на упаковці [Текст] / А. Козак> // Харчова і переробна промисловість. - 2005. - № 1. - С. 28-29 Рубрики: Упаковка--Друкарські фарби--Безпечність Анотація: Друкарські фарби на упаковках для харчових продуктів, фармацевтичних виробів та іграшок можуть так чи інакше впливати на вміст упаковки. |
Богданов, Г. О. Перспективи та безпечність використання насіння білого люпину для виробництва харчових продуктів [Текст] / Г.О Богданов, О.В Головченко, Л.Ю Арсеньєва, Н.П Бондар> // Вісник аграрної науки. - 2004. - № 11. - С. 57-61. - Бібліогр.: 22 назви Рубрики: Продукти харчування--Виготовлення Анотація: Розглянуто потенційні можливості використання зерна люпину для виготовлення продуктів харчування. Наведено результати вивчення хлібопекарських якостей сумішей пшеничного і люпинового борошна. Виявлено, що в борошні з гороху активність інгібіторів трипсину та хімотропсину в 3-3,3 раза вища, ніж у борошні з люпину. Дод.точки доступу: Головченко, О.В; Арсеньєва, Л.Ю.; Бондар, Н.П |
Ситніченко, В. Вперше в Україні і не тільки... [Текст] / В. Ситніченко, Г. Кісельова, Є. Стоякін> // Стандартизація. Сертифікація. Якість. - 2005. - № 3. - С. 49-50 Рубрики: Стандарти--ISO 9001--СУЯ(Система управління якості) Стандарти--ISO 14001 Менеджмент--Якість--Еколгогія--Безпечність Анотація: Стистема менеджменту, що охоплює якість, екологію, безпечність та соціальну відповідальність, була представлена в Україні вперше. Авторам статті не відомо про публікації щодо сертифікації подібних систем у інших країнах СНД. Дод.точки доступу: Кісельова, Г.; Стоякін, Є. |
Пономарьов, П. Загроза здоров’ю посилюється? [Текст] : любителі маргаринів, жировмісних продуктів, які містять трансізомерні кислоти, схильні до розвитку стенокардії, інфаркту міокарда. аритмії і серцевої недостатності / П. Пономарьов> // Харчова і переробна промисловість. - 2005. - № 10. - С. 10-11 Рубрики: Харчові продукти--Безпечність Кл.слова (ненормовані): Трансізомери жирних кислот (ТІЖК) Анотація: ТІЖК й компоненти їжі, які їх містять, разом із холестерином стали головною загрозою людському здоров’ю. Жири, що містять ТІЖК, мають негативний ефект. |
Толкачев, Сергій. Картки НСМЕП: зручність, безпечність, перспектива [Текст] / С. Толкачев> // Вісник Національного Банку України. - 2006. - № 1. - С. 54-55 Рубрики: Безготівкові розрахунки Кл.слова (ненормовані): ПЛАТІЖНІ КАРТКИ Анотація: Інформація про нараду в управлінні НБУ в Харківській області, присвячена питанням розвитку Національної системи масових електронних платежів. |
Уроки Чорнобиля: З минулого у майбутнє [Текст] : доповідь академіка НАН України В.М. Шестопалова> // Вісник Національної академії наук України. - 2006. - № 6. - С. 5-15. Рубрики: Чорнобильська катастрофа--Аварійне реагування Екологія--Забруднення--Україна Радіоактивні відходи Кл.слова (ненормовані): Безпечність виробництва -- Радіаційні поля -- Радіонукліди -- Ядерні дослідження Анотація: Академік Шестопалов зазначив, що наше суспільство повинно засвоїти уроки ліквідації: максимально захищену від аварії систему водопостачання, нейтралізувати вплив радіації на людський організм, створити зону відчуження. |
Бондарєв, О. М. Безпечність системи "Локомотив - вагон - колія" при підвищенних швидкостях руху [Текст] / О.М. Бондарєв, В.Л. Горобець, С.В. Кущ> // Залізничний транспорт України. - 2006. - №4. - С. 59-61. - Библиогр.: с. 61 (4 назв.) Рубрики: Швидкість руху потягів Швидкісні поїзди Безпека руху поїздів Анотація: Найбільш важливою проблемою на всіх етапах експлуатації швидкісних поїздів є забезпечення безпеки їх руху. Тому аналізуються показники динаміки, безпеки руху, плавності руху та вібрацій у кабіні машиніста електровозів. Дод.точки доступу: Горобець, В.Л.; Кущ, С.В. |
Міягішима, Казуакі. Комісія "Кодекс Аліментаріус" [Текст] / Казуакі Міягішима> // Стандартизація. Сертифікація. Якість. - 2006. - № 4. - С. 44-46 Рубрики: Харчові продукти--Якість та безпечність Продукти харчування--ЗАХИСТ СПОЖИВАЧА--МІЖНАРОДНІ СТАНДАРТИ Анотація: Розглянуто напрямки діяльності міжнародної Комісії "Codex Alimentarius" ("Кодекс харчових продуктів") та її взаємовідносини з ISO. |
Верюжський, Ю. В. Стратегія науково-технічного формування національної системи технічного регулювання надійності й безпечності [Текст] / Ю.В. Верюжський, Є.А. Бакулін, В.М. Бакуліна> // Будівництво України. - 2007. - № 1. - С. 45-47 Рубрики: Будівлі--Будівельні конструкції--НАДІЙНІСТЬ--БЕЗПЕЧНІСТЬ Анотація: Інтеграція України в Європейське співтовариство вимогає адаптації національних норм до системи міжнародних євростандартів, що регламентують системні методи забезпечення надійності та безпечності. Дод.точки доступу: Бакулін, Є.А.; Бакуліна, В.М. |
Верюжський, Ю. В. Забезпечення експлуатаційної безпечності будівель та споруд різного рівня відповідальності [Текст] / Ю.В. Верюжський, Є.А. Бакулін, В.М. Бакуліна> // Будівництво України. - 2007. - № 2. - С. 13-16 Рубрики: Будівлі--Будівельні конструкції--НАДІЙНІСТЬ--БЕЗПЕЧНІСТЬ Анотація: Для визначення надійності будівель та споруд, авторами наведені декілька оцінок стану експлуатованих об`єктів. Дод.точки доступу: Бакулін, Є.А.; Бакуліна, В.М. |
Бех, І. Духовна безпечність - напруженість у вихованні та розвитку особистості [Текст] / І. Бех> // Рідна школа. - 2007. - № 5. - С. 29-32. - Бібліогр.: 6 назв. Рубрики: Моральне виховання Духовність Анотація: Духовна безпечність пречетна передусім до цілей-цінностей найвищого рівня, що визначає сенс життя особистості. |
Осейко, М. Інноваційні технології та безпечність олій / М. Осейко> // Харчова і переробна промисловість. - 2007. - № 11. - С. 17-20 Рубрики: Олійножирова промисловість України--Інноваційні технології--Хлорорганічні пестициди Олія--Безпечність--Хлорорганічні пестициди Анотація: Для ефективної роботи підприємств олійножирової галузі в умовах СОТ особливо актуальні-інноваційні технології рослинних олій і олійножирових продуктів нового покоління та сучасні методи оцінки їхньої безпеки, зокрема, визначення вмісту хлорорганічних пестицидів. Є примірники у відділах: всього 1 Вільні: 1 |
Осейко, М. Інноваційні технології та безпечність олійножирової продукції / М. Осейко> // Харчова і переробна промисловість. - 2008. - № 3. - С. 22-24 : табл. Рубрики: Олійножирова промисловість України Олії--Рослинні--Забрудення Харчові продукти--Безпечність Кл.слова (ненормовані): Поліциклічні ароматичні вуглеводні -- Канцерогенні речовини Анотація: Йдеться про контроль харчових продуктів, зокрема, рослинних олій, олійножирових і олієжировмісних продуктів на вміст поліциклічних ароматичних вуглеводнів (ПАВ), що належать до канцерогенних речовин. |
Пригода, Ю. Г. Гигиеническая классификация дорожных вяжущих материалов [Текст] / Ю.Г. Пригода> // Довкілля та здоров'я. - 2008. - № 1. - С. 20-23. - Бібліогр.: 9 назв. Рубрики: Гігієна і санітарія--Безпечність Дод.точки доступу: Обухан, Е.И. |
Новіков, В. Система управління безпечністю харчових продуктів. Застосування методології "життєвих циклів" [Текст] / В. Новіков, О. Никитюк> // Стандартизація. Сертифікація. Якість. - 2008. - № 2. - С. 50-52. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Харчові продукти--Безпечність Система управління--Безпечність--Харчові продукти Кл.слова (ненормовані): СУБХП - система управління безпечністю харчових продуктів Анотація: Стаття присвячена аналізу сучасних міжнародних вимог до системи управління безпечністю харчових продуктів (СУБХП), побудованих за моделлю ДСТУ/ISO 22000:2007 на основі принципів НАССР. Запропоновано варіант методики розроблення системи, що базується на аналізі "життєвих циклів" елементів системи з використанням настанов ISO/ТС 22004, визначено загальні принципи. Дод.точки доступу: Никитюк, О. Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |
Шестопалов, В. М. Безпечність питної води в європейському і українському водному законодавстві [Текст] / В. М. Шестопалов> // Довкілля та здоров'я. - 2008. - № 4. - С. 18-25. - Бібліогр. : с. 25. Рубрики: Водне право--Україна Міжнародне право--Охорона води |
М 157 Макиенко, А. В. О безопасности диоксида хлора: экспериментальное, аналитическое и концептуальное обоснование [Текст] / А. В. Макиенко> // Вода і водоочисні технології. - 2008. - № 6 (30). - С. . 33-39. - Бібліогр. : с. 38-39 (36 назв.)
Діоксид хлору Кл.слова (ненормовані): Бактерицидність -- Віруліцидність -- Мікоцидна ефективність -- Токсикологічна безпечність -- Гідробіонти -- Знезараження -- Питна вода Анотація: Результати проведених комплексних інтегральних еколого-гігієнічних досліджень свідчать: діоксид хлору забезпечує епідемічну безпеку питної води і є токсикологічно нешкідливим як в контексті впливу на організм лабораторних тварин, так і щодо гідробіонтів при скиданні знезаражених стічних вод. |
Анищенко, І. Безпечність харчових продуктів на основі принципів НАССР: проблеми та шляхи їх вирішення [Текст] / І. Анищенко, Т. Рудик> // Стандартизація. Сертифікація. Якість. - 2009. - № 1. - С. 35-38. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Харчові продукти--Безпечність Анотація: У статті розглянуто проблеми, які виникають під час упровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (СУБХП) та запропоновано шляхи їх вирішення, виходячи з досвіду "Чернігівстандартметрологія". Наведені підходи активно використовуються і забезпечують результативність та ефективність діяльності з надання консультацій. Розміщено статистичні дані щодо причини випуску неякісної або потенційно небезпечної харчової продукції. Дод.точки доступу: Рудик, Т. Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |
Мазур, Г. Харчові продукти: системи управління безпечністю [Текст] / Г. Мазур, Т. Дзюба> // Стандартизація. Сертифікація. Якість. - 2009. - № 1. - С. 58-60. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Харчові продукти--Безпечність--Міжнародні стандарти Анотація: У статті описано чинні міжнародні стандарти на системи управління безпечністю харчової продукції (СУБХП). Запропоновано послуги компанії "MNC Project Group" щодо сертифікації систем управління, аудиту та навчання. Дод.точки доступу: Дзюба, Т. Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |