Захаревич, В.
    Вишуканий смак, корисність, безпечність [Текст] : глазурованих сирків / В. Захаревич // Харчова і переробна промисловість. - 2005. - № 1. - С. 7-8
Рубрики: Молочні продукти--Сирки глазуровані
Анотація: Розроблено нормативну документацію на виробництво глазурованих сирків тривалого зберігання.





    Козак, А.
    Фарба на упаковці [Текст] / А. Козак // Харчова і переробна промисловість. - 2005. - № 1. - С. 28-29
Рубрики: Упаковка--Друкарські фарби--Безпечність
Анотація: Друкарські фарби на упаковках для харчових продуктів, фармацевтичних виробів та іграшок можуть так чи інакше впливати на вміст упаковки.





    Богданов, Г. О.
    Перспективи та безпечність використання насіння білого люпину для виробництва харчових продуктів [Текст] / Г.О Богданов, О.В Головченко, Л.Ю Арсеньєва, Н.П Бондар // Вісник аграрної науки. - 2004. - № 11. - С. 57-61. - Бібліогр.: 22 назви
Рубрики: Продукти харчування--Виготовлення
Анотація: Розглянуто потенційні можливості використання зерна люпину для виготовлення продуктів харчування. Наведено результати вивчення хлібопекарських якостей сумішей пшеничного і люпинового борошна. Виявлено, що в борошні з гороху активність інгібіторів трипсину та хімотропсину в 3-3,3 раза вища, ніж у борошні з люпину.


Дод.точки доступу:
Головченко, О.В; Арсеньєва, Л.Ю.; Бондар, Н.П




    Ситніченко, В.
    Вперше в Україні і не тільки... [Текст] / В. Ситніченко, Г. Кісельова, Є. Стоякін // Стандартизація. Сертифікація. Якість. - 2005. - № 3. - С. 49-50
Рубрики: Стандарти--ISO 9001--СУЯ(Система управління якості)
   Стандарти--ISO 14001

   Менеджмент--Якість--Еколгогія--Безпечність

Анотація: Стистема менеджменту, що охоплює якість, екологію, безпечність та соціальну відповідальність, була представлена в Україні вперше. Авторам статті не відомо про публікації щодо сертифікації подібних систем у інших країнах СНД.


Дод.точки доступу:
Кісельова, Г.; Стоякін, Є.




    Пономарьов, П.
    Загроза здоров’ю посилюється? [Текст] : любителі маргаринів, жировмісних продуктів, які містять трансізомерні кислоти, схильні до розвитку стенокардії, інфаркту міокарда. аритмії і серцевої недостатності / П. Пономарьов // Харчова і переробна промисловість. - 2005. - № 10. - С. 10-11
Рубрики: Харчові продукти--Безпечність
Кл.слова (ненормовані):
Трансізомери жирних кислот (ТІЖК)
Анотація: ТІЖК й компоненти їжі, які їх містять, разом із холестерином стали головною загрозою людському здоров’ю. Жири, що містять ТІЖК, мають негативний ефект.





    Толкачев, Сергій.
    Картки НСМЕП: зручність, безпечність, перспектива [Текст] / С. Толкачев // Вісник Національного Банку України. - 2006. - № 1. - С. 54-55
Рубрики: Безготівкові розрахунки
Кл.слова (ненормовані):
ПЛАТІЖНІ КАРТКИ
Анотація: Інформація про нараду в управлінні НБУ в Харківській області, присвячена питанням розвитку Національної системи масових електронних платежів.





   
    Уроки Чорнобиля: З минулого у майбутнє [Текст] : доповідь академіка НАН України В.М. Шестопалова // Вісник Національної академії наук України. - 2006. - № 6. - С. 5-15.
Рубрики: Чорнобильська катастрофа--Аварійне реагування
   Екологія--Забруднення--Україна

   Радіоактивні відходи

Кл.слова (ненормовані):
Безпечність виробництва -- Радіаційні поля -- Радіонукліди -- Ядерні дослідження
Анотація: Академік Шестопалов зазначив, що наше суспільство повинно засвоїти уроки ліквідації: максимально захищену від аварії систему водопостачання, нейтралізувати вплив радіації на людський організм, створити зону відчуження.





    Бондарєв, О. М.
    Безпечність системи "Локомотив - вагон - колія" при підвищенних швидкостях руху [Текст] / О.М. Бондарєв, В.Л. Горобець, С.В. Кущ // Залізничний транспорт України. - 2006. - №4. - С. 59-61. - Библиогр.: с. 61 (4 назв.)
Рубрики: Швидкість руху потягів
   Швидкісні поїзди

   Безпека руху поїздів

Анотація: Найбільш важливою проблемою на всіх етапах експлуатації швидкісних поїздів є забезпечення безпеки їх руху. Тому аналізуються показники динаміки, безпеки руху, плавності руху та вібрацій у кабіні машиніста електровозів.


Дод.точки доступу:
Горобець, В.Л.; Кущ, С.В.




    Міягішима, Казуакі.
    Комісія "Кодекс Аліментаріус" [Текст] / Казуакі Міягішима // Стандартизація. Сертифікація. Якість. - 2006. - № 4. - С. 44-46
Рубрики: Харчові продукти--Якість та безпечність
   Продукти харчування--ЗАХИСТ СПОЖИВАЧА--МІЖНАРОДНІ СТАНДАРТИ

Анотація: Розглянуто напрямки діяльності міжнародної Комісії "Codex Alimentarius" ("Кодекс харчових продуктів") та її взаємовідносини з ISO.





    Верюжський, Ю. В.
    Стратегія науково-технічного формування національної системи технічного регулювання надійності й безпечності [Текст] / Ю.В. Верюжський, Є.А. Бакулін, В.М. Бакуліна // Будівництво України. - 2007. - № 1. - С. 45-47
Рубрики: Будівлі--Будівельні конструкції--НАДІЙНІСТЬ--БЕЗПЕЧНІСТЬ
Анотація: Інтеграція України в Європейське співтовариство вимогає адаптації національних норм до системи міжнародних євростандартів, що регламентують системні методи забезпечення надійності та безпечності.


Дод.точки доступу:
Бакулін, Є.А.; Бакуліна, В.М.




    Верюжський, Ю. В.
    Забезпечення експлуатаційної безпечності будівель та споруд різного рівня відповідальності [Текст] / Ю.В. Верюжський, Є.А. Бакулін, В.М. Бакуліна // Будівництво України. - 2007. - № 2. - С. 13-16
Рубрики: Будівлі--Будівельні конструкції--НАДІЙНІСТЬ--БЕЗПЕЧНІСТЬ
Анотація: Для визначення надійності будівель та споруд, авторами наведені декілька оцінок стану експлуатованих об`єктів.


Дод.точки доступу:
Бакулін, Є.А.; Бакуліна, В.М.




    Бех, І.
    Духовна безпечність - напруженість у вихованні та розвитку особистості [Текст] / І. Бех // Рідна школа. - 2007. - № 5. - С. 29-32. - Бібліогр.: 6 назв.
Рубрики: Моральне виховання
   Духовність

Анотація: Духовна безпечність пречетна передусім до цілей-цінностей найвищого рівня, що визначає сенс життя особистості.





    Осейко, М.
    Інноваційні технології та безпечність олій / М. Осейко // Харчова і переробна промисловість. - 2007. - № 11. - С. 17-20
Рубрики: Олійножирова промисловість України--Інноваційні технології--Хлорорганічні пестициди
   Олія--Безпечність--Хлорорганічні пестициди

Анотація: Для ефективної роботи підприємств олійножирової галузі в умовах СОТ особливо актуальні-інноваційні технології рослинних олій і олійножирових продуктів нового покоління та сучасні методи оцінки їхньої безпеки, зокрема, визначення вмісту хлорорганічних пестицидів.

Є примірники у відділах: всього 1
Вільні: 1




    Осейко, М.
    Інноваційні технології та безпечність олійножирової продукції / М. Осейко // Харчова і переробна промисловість. - 2008. - № 3. - С. 22-24 : табл.
Рубрики: Олійножирова промисловість України
   Олії--Рослинні--Забрудення

   Харчові продукти--Безпечність

Кл.слова (ненормовані):
Поліциклічні ароматичні вуглеводні -- Канцерогенні речовини
Анотація: Йдеться про контроль харчових продуктів, зокрема, рослинних олій, олійножирових і олієжировмісних продуктів на вміст поліциклічних ароматичних вуглеводнів (ПАВ), що належать до канцерогенних речовин.





    Пригода, Ю. Г.
    Гигиеническая классификация дорожных вяжущих материалов [Текст] / Ю.Г. Пригода // Довкілля та здоров'я. - 2008. - № 1. - С. 20-23. - Бібліогр.: 9 назв.
Рубрики: Гігієна і санітарія--Безпечність


Дод.точки доступу:
Обухан, Е.И.




    Новіков, В.
    Система управління безпечністю харчових продуктів. Застосування методології "життєвих циклів" [Текст] / В. Новіков, О. Никитюк // Стандартизація. Сертифікація. Якість. - 2008. - № 2. - С. 50-52. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові продукти--Безпечність
   Система управління--Безпечність--Харчові продукти

Кл.слова (ненормовані):
СУБХП - система управління безпечністю харчових продуктів
Анотація: Стаття присвячена аналізу сучасних міжнародних вимог до системи управління безпечністю харчових продуктів (СУБХП), побудованих за моделлю ДСТУ/ISO 22000:2007 на основі принципів НАССР. Запропоновано варіант методики розроблення системи, що базується на аналізі "життєвих циклів" елементів системи з використанням настанов ISO/ТС 22004, визначено загальні принципи.


Дод.точки доступу:
Никитюк, О.
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Шестопалов, В. М.
    Безпечність питної води в європейському і українському водному законодавстві [Текст] / В. М. Шестопалов // Довкілля та здоров'я. - 2008. - № 4. - С. 18-25. - Бібліогр. : с. 25.
Рубрики: Водне право--Україна
   Міжнародне право--Охорона води




628.166
М 157


    Макиенко, А. В.
    О безопасности диоксида хлора: экспериментальное, аналитическое и концептуальное обоснование [Текст] / А. В. Макиенко // Вода і водоочисні технології. - 2008. - № 6 (30). - С. . 33-39. - Бібліогр. : с. 38-39 (36 назв.)
УДК
Рубрики: Санітарна техніка. Водопостачання, водопровід та каналізація--Водні ресурси, водопостачання, водоспоживання, очищення стічних вод--Обробка води, обладнання для очистки--Дезінфекція
   Діоксид хлору

Кл.слова (ненормовані):
Бактерицидність -- Віруліцидність -- Мікоцидна ефективність -- Токсикологічна безпечність -- Гідробіонти -- Знезараження -- Питна вода
Анотація: Результати проведених комплексних інтегральних еколого-гігієнічних досліджень свідчать: діоксид хлору забезпечує епідемічну безпеку питної води і є токсикологічно нешкідливим як в контексті впливу на організм лабораторних тварин, так і щодо гідробіонтів при скиданні знезаражених стічних вод.





    Анищенко, І.
    Безпечність харчових продуктів на основі принципів НАССР: проблеми та шляхи їх вирішення [Текст] / І. Анищенко, Т. Рудик // Стандартизація. Сертифікація. Якість. - 2009. - № 1. - С. 35-38. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові продукти--Безпечність
Анотація: У статті розглянуто проблеми, які виникають під час упровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (СУБХП) та запропоновано шляхи їх вирішення, виходячи з досвіду "Чернігівстандартметрологія". Наведені підходи активно використовуються і забезпечують результативність та ефективність діяльності з надання консультацій. Розміщено статистичні дані щодо причини випуску неякісної або потенційно небезпечної харчової продукції.


Дод.точки доступу:
Рудик, Т.
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Мазур, Г.
    Харчові продукти: системи управління безпечністю [Текст] / Г. Мазур, Т. Дзюба // Стандартизація. Сертифікація. Якість. - 2009. - № 1. - С. 58-60. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові продукти--Безпечність--Міжнародні стандарти
Анотація: У статті описано чинні міжнародні стандарти на системи управління безпечністю харчової продукції (СУБХП). Запропоновано послуги компанії "MNC Project Group" щодо сертифікації систем управління, аудиту та навчання.


Дод.точки доступу:
Дзюба, Т.
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)