Рудишин, Сергій. Мед як показник забруднення довкілля [Текст] / Сергій Рудишин> // Біологія і хімія в школі. - 2011. - № 1. - С. 38-41. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Бджільництво--Україна Екотрофологія Екологія--Забруднення довкілля Кл.слова (ненормовані): Апімоніторинг -- Виявлення домішок желатину -- Крохмальві патоки -- Домішка крейди -- Фальсифікація меду -- Антибіотики -- Радіонукліди -- Забрудненість пестицидами -- Важкі метали Анотація: В статті розповідається про погіршення екологічного стану довкілля потребує постійної експертизи меду з метою визнання його як екологічно безпечного продукту харчування. Крім того, можливе використання бджіл та продуктів бжільництва як біоіндикаторів забруднення довкілля полютантами. |