В 803 Вплив N-стеароїлетаноламіну на процеси пероксидного окислення ліпідів та ліпіжний склад печінки щурів при гострій морфінній інтоксикації [Текст] / Т. М. Горідько [и др.]> // Український біохімічний журнал. - 2007. - Т. 79, № 5. - С. . 175-185. - Бібліогр. : с. 184-185 (36 назв.)
Фармакологія--Дія ліків--Наркотичні анальгетики, наркотики Кл.слова (ненормовані): Ферменти антиоксидантного захисту -- Фосфоліпіди -- Жирні кислоти -- Холестерол -- Вплив наркотика на печінку Анотація: Показано, що одноразова ін'єкція тваринам цього наркотику збільшує в печінці кількість ТБК-активних продуктів, впливає на активність ферментів антиоксидантного захисту, знижує кількість білка, загальних ліпідів, фосфоліпідів, фосфатидилхоліну, ефірів холестеролу, а також різноспрямовано діє на вміст окремих функціонально важливих жирних кислот. Дод.точки доступу: Горідько, Т. М.; Гула, Н. М.; Стогній, Н. А.; Мегедь, О. Ф.; Клімашевський, В. М.; Шовкун, С. А.; Кіндрук, Н. Л.; Бердишев, А. Г. |
Вплив умов культивування на жирнокислотний склад клітинних ліпідів Clavibacter Michiganensis Subsp. Michiganensis [Текст] / С. М. Мороз [и др.]> // Мікробіологічний журнал. - 2010. - Т. 72, № 3. - С. 28-36. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Мікробіологія--Бактерії--Дослідження Кл.слова (ненормовані): Ліпіди -- Жирні кислоти -- Умови культивування Дод.точки доступу: Мороз, С. М.; Гвоздяк, Р. І.; Черненко, Є. П.; Остапчук, А. М. |
Моравська, О. В. Зміни жирнокислотного складу загальних ліпідів та вміст продуктів пероксидного окиснення їх у тканинах ембріонів залежно від рівня вітамінів A, D[3] i E в раціоні гусей у репродуктивний період [Текст] / О. В. Моравська, С. О. Вовк> // Український біохімічний журнал. - 2010. - Т. 82, № 4. - С. 112-120. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Біохімія--Ліпіди--Жири Кл.слова (ненормовані): Гуси -- Ембріони -- Жиророзчинні вітаміни -- Жовток яйця -- Печінка -- Скелетний м'яз -- Жирні кислоти -- Продукти ліпідної пероксидації Дод.точки доступу: Вовк, С. О. |
Жирнокислотний склад насіння ріпаку з трансгеном [[i]]CYP11A1[[/i]] цитохрому Р450[[d]]scc[[/d]] [Текст] / Л. О. Сахно [и др.]> // Біотехнологія. - 2012. - Т. 5, № 5. - С. 27-33 : рис. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Генетика--Селекція Систематика рослин--Хрестоцвітні Кл.слова (ненормовані): газова хроматографія -- жирні кислоти -- ріпак Дод.точки доступу: Сахно, Л. О.; Остапчук, А. М.; Клочко, В. В.; Кучук, М. В. |
Кількісні зміни основних компонентів еритроцитарної менмбрани, що визначають архітектоніку клвтин за нокауту гену pttg [Текст] / О. П. Канюка [и др.]> // Український біохімічний журнал. - 2014. - Т. 86, № 2. - С. 41-49 : рис. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Біохімія--Еритроцити Кл.слова (ненормовані): Жирні кислоти -- Глікопротеїни -- Цитоскелет Дод.точки доступу: Канюка, О. П.; Філяк, Є. З.; Кулачковський, О. Р.; Осип, Ю. Л.; Сибірна, Н. О. |
Ігнатовська, М. Жирнокислотний склад м'язової тканини кролів під дією вітаміну Е у міцелярних носіях [Текст] / М. Ігнатовська> // Тваринництво України. - 2014. - № 5. - С. 40-43. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Кролівництво--Відгодівля--Корми--Добавки Кролівництво--Забій--Показники забою Кл.слова (ненормовані): жирні кислоти -- продукти забою Анотація: Встановлено, що вітамін Е у водорозчинній формі сповільнює процеси окиснення внаслідок чого покращується проникність клітинних мембран, накопичуються незамінні жирні кмслоти, надаючи м'язовій тканині кролів вищої біологічної цінності. |
Почтаренко, П. Жирнокислотний склад м'яса курчат-бройлерів за наявності у кормі гама-гхцг [Текст] / П. Почтаренко> // Тваринництво України. - 2014. - № 6. - С. 38-42. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Птахівництво--Курчата-бройлери--Кормові добавки--Негативний вплив Виробництво м'яса--Птиці--Екологічні проблеми Якість м'яса птиці--Дослідженння Кл.слова (ненормовані): жирні кислоти Анотація: Наведено дані про жирнокислотний склад загальних ліпідів за застосування гамма-ГХЦГ пестициду. Встановлено, що гамма-ГХЦГ пестицид негативно впливає на показники біологічної цінності, як червоних так і білих м'язів курчат-бройлерів. |
Аветисян, Ю. Ф. Жирнокислотний склад сумарних клітинних ліпідів збудників бактеріальних хвороб рослин томата (Lycopersicon esculentum Mill.) [Текст] / Ю. Ф. Аветисян, Ю. В. Коломієць, І. П. Григорюк> // Карантин і захист рослин. - 2014. - № 9. - С. 4-6 : табл., рис. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Захист рослин Пасльонові--Помідори Кл.слова (ненормовані): бактеріальні хвороби -- томат -- клітинні ліпіди -- жирні кислоти -- ідентифікація Анотація: Визначено жирнокислотний склад сумарних клітинних ліпідів збудників бактеріальних хвороб рослин томата в господарствах Дніпропетровської області. Встановлено, що причиною ураження рослин томата були бактерії Pseudomonas syringae pv. tomato ma Xanthomonas vesicatoria. З'ясовано, що профілі жирних кислот клітинних ліпідів, які виділено з ізолятів, варіюють в межах від С_14 до С_18, з різним якісним та кількісним складом. Дод.точки доступу: Коломієць, Ю.В.; Григорюк, І.П. Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |
Галузіна, Л. Жирнокислотний склад м'яса чорних африканських страусів за впливу кормової добавки "Гумілід" [Текст] / Л. Галузіна> // Тваринництво України. - 2014. - № 8-9. - С. 61-65 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Птахівництво--Страуси--Годівля Кормовиробництво--Кормові добавки Кл.слова (ненормовані): категорії м'язів -- жирні кислоти Анотація: Встановлено, що додавання кормової добавки "Гумілід" до раціону страусів позитивно впливає на співвідношення насичених до мононенасичених і полінасичених жирних кислот. |
Особенности состава мяса птицы механической обвалки [Текст] / подгот. на основе данных ВНИИПП и USAPEEC> // Ефективне птахівництво. - 2015. - № 12. - С. 16-19 : табл. Рубрики: Птахівництво--Продукти птахівництва М'ясо--Якість Кл.слова (ненормовані): хімічний склад -- жирні кислоти Анотація: Процесс механической обвалки методом сепарирования изменяет не только структуру мяса, но и влияет на его химический состав. Выходы мяса механической обвалки зависят от уровня мякотных тканей в исходном сырье. Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |
Фисинин, В. И. Нетрадиционные биологически активные вещества, применяемые в птицеводстве [Текст] / В. И. Фисинин> // Ефективне птахівництво. - 2016. - № 2. - С. 8-12 : табл. Рубрики: Птахівництво --Корми--Годування Кл.слова (ненормовані): амінокислоти -- годування птиці -- жирні кислоти -- раціон птиці Анотація: Для рационального использования кормов их протеин должен быть сбалансирован по тринадцати незаменимым аминокислотам, и в каждом конкретном случае определенному уровню аминокислот должно соответствовать определенное количество энергии в рационах - необходимое энерго-аминокислотное отношение, способстующее максимальному использованию питательных веществ комбикорма, а также проявлению высокой продуктивности птицы. Даны рекомендации по применению нетрадиционных биологически активных веществ, применяемых в птицеводстве. Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |
Жеребко, В. М. Зміни жирно-кислотного складу насіння сої залежно від догляду за її посівами [Текст] : засоби і методи / В. М. Жеребко> // Карантин і захист рослин. - 2016. - № 5. - С. 4 : табл. - Бібліогр.: с. 4 Рубрики: Соя--Бур'яни--Гербіциди--Лісостеп України Кл.слова (ненормовані): урожайність -- якість -- олія -- жирні кислоти Анотація: Наведено дані впливу бур'янів і гербіцидів на жирно-кислотний склад насіння сої за вирощування її у лісостепу України. Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |
Коломієць, Ю. В. Жирнокислотний склад ліпідів калюсів томатів за умов бактеріального стресу [Текст] : наук. дослідж. / Ю. В. Коломієць, І. П. Григорюк, Л. М. Буценко> // Карантин і захист рослин. - 2016. - № 10. - С. 4-7 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 7 Рубрики: Пасльонові--Помідори--Захист рослин Кл.слова (ненормовані): томат -- калюс -- жирні кислоти -- бактеріальний стрес Анотація: Досліджено жирнокислотний склад сумарних ліпідів калюсних клітин сортів томатів Чайка і Малиновий дзвін в умовах бактеріального стресу, спричиненого Xanthomonas vesicatoria, Pseudomonas syringae pv. tomato ma Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis. Показано, що кількість насичених жирних кислот ліпідів істотно знижувалася, а ненасичених - збільшувалася за дії фітотоксичних метаболітів збудників бактеріозів. Рівень ненасичених жирних кислот підвищувався за рахунок збільшення вмісту лінолевої і олеїнової кислот та зниження пальмітинової. Обговорюється зв'язок між складом жирних кислот ліпідів і адаптацією калюсних тканин томатів до бактеріального стресу. Дод.точки доступу: Григорюк, І. П.; Буценко, Л. М. Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |
Ефекти олій розторопші та льону холодного і гарячого пресування на стан товстої кишки щурів за умов гострого коліту [Текст] / Г. М. Кузнєцова, Є. О. Деніс, Т. З. Москалець, В. К. Рибальченко> // Доповіді Національної академії наук України. - 2017. - № 3. - С. 85-91. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Фізіологія--Травна система Медицина--Патологія травної системи--Дослідження Фармакологія--Лікарські засоби--Рослинні речовини Кл.слова (ненормовані): Протизапальне -- Слизова оболонка -- Жирні кислоти Анотація: Встановлено, що лляна олія (гарячого й холодного пресування) й олія розторопші (гарячого пресування) значною мірою запобігають розвитку запальних, деструктивних та дистрофічних змін слизової оболонки товстої кишки. Дод.точки доступу: Кузнєцова, Г. М.; Деніс, Є. О.; Москалець, Т. З.; Рибальченко, В. К. |