615.03:577.115.087
В 803


   
    Вплив N-стеароїлетаноламіну на процеси пероксидного окислення ліпідів та ліпіжний склад печінки щурів при гострій морфінній інтоксикації [Текст] / Т. М. Горідько [и др.] // Український біохімічний журнал. - 2007. - Т. 79, № 5. - С. . 175-185. - Бібліогр. : с. 184-185 (36 назв.)
УДК
Рубрики: Біохімія та біоорганічна хімія--Ліпіди, ліпоїди, жири, жироподібні речовини
   Фармакологія--Дія ліків--Наркотичні анальгетики, наркотики

Кл.слова (ненормовані):
Ферменти антиоксидантного захисту -- Фосфоліпіди -- Жирні кислоти -- Холестерол -- Вплив наркотика на печінку
Анотація: Показано, що одноразова ін'єкція тваринам цього наркотику збільшує в печінці кількість ТБК-активних продуктів, впливає на активність ферментів антиоксидантного захисту, знижує кількість білка, загальних ліпідів, фосфоліпідів, фосфатидилхоліну, ефірів холестеролу, а також різноспрямовано діє на вміст окремих функціонально важливих жирних кислот.


Дод.точки доступу:
Горідько, Т. М.; Гула, Н. М.; Стогній, Н. А.; Мегедь, О. Ф.; Клімашевський, В. М.; Шовкун, С. А.; Кіндрук, Н. Л.; Бердишев, А. Г.




   
    Вплив умов культивування на жирнокислотний склад клітинних ліпідів Clavibacter Michiganensis Subsp. Michiganensis [Текст] / С. М. Мороз [и др.] // Мікробіологічний журнал. - 2010. - Т. 72, № 3. - С. 28-36. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Мікробіологія--Бактерії--Дослідження
Кл.слова (ненормовані):
Ліпіди -- Жирні кислоти -- Умови культивування


Дод.точки доступу:
Мороз, С. М.; Гвоздяк, Р. І.; Черненко, Є. П.; Остапчук, А. М.




    Моравська, О. В.
    Зміни жирнокислотного складу загальних ліпідів та вміст продуктів пероксидного окиснення їх у тканинах ембріонів залежно від рівня вітамінів A, D[3] i E в раціоні гусей у репродуктивний період [Текст] / О. В. Моравська, С. О. Вовк // Український біохімічний журнал. - 2010. - Т. 82, № 4. - С. 112-120. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Біохімія--Ліпіди--Жири
Кл.слова (ненормовані):
Гуси -- Ембріони -- Жиророзчинні вітаміни -- Жовток яйця -- Печінка -- Скелетний м'яз -- Жирні кислоти -- Продукти ліпідної пероксидації


Дод.точки доступу:
Вовк, С. О.




   
    Жирнокислотний склад насіння ріпаку з трансгеном [[i]]CYP11A1[[/i]] цитохрому Р450[[d]]scc[[/d]] [Текст] / Л. О. Сахно [и др.] // Біотехнологія. - 2012. - Т. 5, № 5. - С. 27-33 : рис. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Генетика--Селекція
   Систематика рослин--Хрестоцвітні

Кл.слова (ненормовані):
газова хроматографія -- жирні кислоти -- ріпак


Дод.точки доступу:
Сахно, Л. О.; Остапчук, А. М.; Клочко, В. В.; Кучук, М. В.




   
    Кількісні зміни основних компонентів еритроцитарної менмбрани, що визначають архітектоніку клвтин за нокауту гену pttg [Текст] / О. П. Канюка [и др.] // Український біохімічний журнал. - 2014. - Т. 86, № 2. - С. 41-49 : рис. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Біохімія--Еритроцити
Кл.слова (ненормовані):
Жирні кислоти -- Глікопротеїни -- Цитоскелет


Дод.точки доступу:
Канюка, О. П.; Філяк, Є. З.; Кулачковський, О. Р.; Осип, Ю. Л.; Сибірна, Н. О.




    Ігнатовська, М.
    Жирнокислотний склад м'язової тканини кролів під дією вітаміну Е у міцелярних носіях [Текст] / М. Ігнатовська // Тваринництво України. - 2014. - № 5. - С. 40-43. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Кролівництво--Відгодівля--Корми--Добавки
   Кролівництво--Забій--Показники забою

Кл.слова (ненормовані):
жирні кислоти -- продукти забою
Анотація: Встановлено, що вітамін Е у водорозчинній формі сповільнює процеси окиснення внаслідок чого покращується проникність клітинних мембран, накопичуються незамінні жирні кмслоти, надаючи м'язовій тканині кролів вищої біологічної цінності.





    Почтаренко, П.
    Жирнокислотний склад м'яса курчат-бройлерів за наявності у кормі гама-гхцг [Текст] / П. Почтаренко // Тваринництво України. - 2014. - № 6. - С. 38-42. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Птахівництво--Курчата-бройлери--Кормові добавки--Негативний вплив
   Виробництво м'яса--Птиці--Екологічні проблеми

   Якість м'яса птиці--Дослідженння

Кл.слова (ненормовані):
жирні кислоти
Анотація: Наведено дані про жирнокислотний склад загальних ліпідів за застосування гамма-ГХЦГ пестициду. Встановлено, що гамма-ГХЦГ пестицид негативно впливає на показники біологічної цінності, як червоних так і білих м'язів курчат-бройлерів.





    Аветисян, Ю. Ф.
    Жирнокислотний склад сумарних клітинних ліпідів збудників бактеріальних хвороб рослин томата (Lycopersicon esculentum Mill.) [Текст] / Ю. Ф. Аветисян, Ю. В. Коломієць, І. П. Григорюк // Карантин і захист рослин. - 2014. - № 9. - С. 4-6 : табл., рис. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Захист рослин
   Пасльонові--Помідори

Кл.слова (ненормовані):
бактеріальні хвороби -- томат -- клітинні ліпіди -- жирні кислоти -- ідентифікація
Анотація: Визначено жирнокислотний склад сумарних клітинних ліпідів збудників бактеріальних хвороб рослин томата в господарствах Дніпропетровської області. Встановлено, що причиною ураження рослин томата були бактерії Pseudomonas syringae pv. tomato ma Xanthomonas vesicatoria. З'ясовано, що профілі жирних кислот клітинних ліпідів, які виділено з ізолятів, варіюють в межах від С_14 до С_18, з різним якісним та кількісним складом.


Дод.точки доступу:
Коломієць, Ю.В.; Григорюк, І.П.
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Галузіна, Л.
    Жирнокислотний склад м'яса чорних африканських страусів за впливу кормової добавки "Гумілід" [Текст] / Л. Галузіна // Тваринництво України. - 2014. - № 8-9. - С. 61-65 : табл. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Птахівництво--Страуси--Годівля
   Кормовиробництво--Кормові добавки

Кл.слова (ненормовані):
категорії м'язів -- жирні кислоти
Анотація: Встановлено, що додавання кормової добавки "Гумілід" до раціону страусів позитивно впливає на співвідношення насичених до мононенасичених і полінасичених жирних кислот.





   
    Особенности состава мяса птицы механической обвалки [Текст] / подгот. на основе данных ВНИИПП и USAPEEC // Ефективне птахівництво. - 2015. - № 12. - С. 16-19 : табл.
Рубрики: Птахівництво--Продукти птахівництва
   М'ясо--Якість

Кл.слова (ненормовані):
хімічний склад -- жирні кислоти
Анотація: Процесс механической обвалки методом сепарирования изменяет не только структуру мяса, но и влияет на его химический состав. Выходы мяса механической обвалки зависят от уровня мякотных тканей в исходном сырье.

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Фисинин, В. И.
    Нетрадиционные биологически активные вещества, применяемые в птицеводстве [Текст] / В. И. Фисинин // Ефективне птахівництво. - 2016. - № 2. - С. 8-12 : табл.
Рубрики: Птахівництво --Корми--Годування
Кл.слова (ненормовані):
амінокислоти -- годування птиці -- жирні кислоти -- раціон птиці
Анотація: Для рационального использования кормов их протеин должен быть сбалансирован по тринадцати незаменимым аминокислотам, и в каждом конкретном случае определенному уровню аминокислот должно соответствовать определенное количество энергии в рационах - необходимое энерго-аминокислотное отношение, способстующее максимальному использованию питательных веществ комбикорма, а также проявлению высокой продуктивности птицы. Даны рекомендации по применению нетрадиционных биологически активных веществ, применяемых в птицеводстве.

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Жеребко, В. М.
    Зміни жирно-кислотного складу насіння сої залежно від догляду за її посівами [Текст] : засоби і методи / В. М. Жеребко // Карантин і захист рослин. - 2016. - № 5. - С. 4 : табл. - Бібліогр.: с. 4
Рубрики: Соя--Бур'яни--Гербіциди--Лісостеп України
Кл.слова (ненормовані):
урожайність -- якість -- олія -- жирні кислоти
Анотація: Наведено дані впливу бур'янів і гербіцидів на жирно-кислотний склад насіння сої за вирощування її у лісостепу України.

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Коломієць, Ю. В.
    Жирнокислотний склад ліпідів калюсів томатів за умов бактеріального стресу [Текст] : наук. дослідж. / Ю. В. Коломієць, І. П. Григорюк, Л. М. Буценко // Карантин і захист рослин. - 2016. - № 10. - С. 4-7 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 7
Рубрики: Пасльонові--Помідори--Захист рослин
Кл.слова (ненормовані):
томат -- калюс -- жирні кислоти -- бактеріальний стрес
Анотація: Досліджено жирнокислотний склад сумарних ліпідів калюсних клітин сортів томатів Чайка і Малиновий дзвін в умовах бактеріального стресу, спричиненого Xanthomonas vesicatoria, Pseudomonas syringae pv. tomato ma Clavibacter michiganensis subsp. michiganensis. Показано, що кількість насичених жирних кислот ліпідів істотно знижувалася, а ненасичених - збільшувалася за дії фітотоксичних метаболітів збудників бактеріозів. Рівень ненасичених жирних кислот підвищувався за рахунок збільшення вмісту лінолевої і олеїнової кислот та зниження пальмітинової. Обговорюється зв'язок між складом жирних кислот ліпідів і адаптацією калюсних тканин томатів до бактеріального стресу.


Дод.точки доступу:
Григорюк, І. П.; Буценко, Л. М.
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




   
    Ефекти олій розторопші та льону холодного і гарячого пресування на стан товстої кишки щурів за умов гострого коліту [Текст] / Г. М. Кузнєцова, Є. О. Деніс, Т. З. Москалець, В. К. Рибальченко // Доповіді Національної академії наук України. - 2017. - № 3. - С. 85-91. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Фізіологія--Травна система
   Медицина--Патологія травної системи--Дослідження

   Фармакологія--Лікарські засоби--Рослинні речовини

Кл.слова (ненормовані):
Протизапальне -- Слизова оболонка -- Жирні кислоти
Анотація: Встановлено, що лляна олія (гарячого й холодного пресування) й олія розторопші (гарячого пресування) значною мірою запобігають розвитку запальних, деструктивних та дистрофічних змін слизової оболонки товстої кишки.


Дод.точки доступу:
Кузнєцова, Г. М.; Деніс, Є. О.; Москалець, Т. З.; Рибальченко, В. К.