Пастернак, Х. І. Особливості формування ринку молока і молочних продуктів у Львівському регіоні [Текст] / Х. І. Пастернак> // Економіка АПК. - 2005. - № 6. - С. 104-106. Рубрики: Молоковиробництво--Львівська область Харчова промисловість України Кл.слова (ненормовані): Виробництво молока -- Молочна сировина Анотація: У статті ставиться завдання обгрунтувати на основі аналізу стану виробництва молока та його споживання, перспектив розвитку цього продукту у Львівській області з урахуванням широкого залучення ще не використаних природних ресурсів, особливо кормових угідь, поліпшення генофонду породного складу молочного скотарства, активізації інтеграційних процесів у виробництві молока та його промислової переробки. |
Плотнікова, Т. Л. Кризовий стан ринку молока в Україні та шляхи його подолання [Текст] / Т.Л. Плотнікова> // Економіка АПК. - 2005. - № 7. - С. 133-136. - Бібліогр. в прим. Рубрики: Молочна промисловість--Розвиток Тваринництво України--Молочне скотарство Кл.слова (ненормовані): Кон'юнктура -- Молочна сировина -- Ринкові ціни Анотація: Стаття присвячена проблемі занепаду та стабілізації молочного підприємництва. Подолання кризи в молочному підкомплексі є актуальним для України, оскільки проблема стабілізації вітчизняного ринку молока та молочної продукції безпосередньо пов'язана з підвищенням соціально-економічного рівня життя населення країни. |
Васильченко, О. М. Розвиток молочного скотарства в контексті інтеграції України у світову економіку [Текст] / О.М. Васильченко> // Економіка АПК. - 2008. - № 2. - С. 34-36. Рубрики: Регіональна економіка--Черкаська область--Золотоніський район--Агрофірма "Маяк" Тваринництво --Молочне скотарство--Україна Кл.слова (ненормовані): Продуктивність -- Молоко -- Молочна сировина -- Товаровиробники Анотація: Розкрито проблему конкурентоспроможності аграрного сектору, зокрема у галузі скотарства, що пов'язано з близьким вступом України до СОТ. Проаналізовано досвід окремих сільськогосподарських підприємств, зокрема Агрофірми "Маяк" Золотоніського району Черкаської області. |
Одінцов, М. М. Моделювання еквівалентних відносин інтегрованих учасників молокопродуктового підкомплексу [Текст] / М. М. Одінцов> // Економіка АПК. - 2010. - № 9. - С. 34-37 : табл. - Бібліогр. в прим. Рубрики: Молокопродуктовий підкомплекс--Інтеграція виробництва--Україна Регіональна економіка--Черкаська область Кл.слова (ненормовані): Молочна сировина -- Молочні продукти Анотація: Розроблено економіко-математичну модель взаємовигідного співробітництва сільськогосподарських виробників молочної сировини і молокопереробних підприємств у межах інтегрованого формування молокопродуктового підкомплексу. |
Євчук, Л. А. Конкурентні позиції суб'єктів молокопродуктового підкомплексу:сучасні тенденції та переспективи [Текст] / Л. А. Євчук> // Економіка АПК. - 2012. - № 8. - С. 11-16 : рис. - Бібліогр. в підрядк. прим. Рубрики: Харчова промисловість--Молочна продукція Молокопереробні підприємства--Конкуренція Аграрний сектор економіки--Молочна галузь--Україна Кл.слова (ненормовані): Молочне скотарство -- Продовольство -- Молочна сировина Анотація: Досліджено сучасний стан ринку молока й молочної продукції, обгрунтовано перспективи його розвитку, проведено оцінку конкурентних позицій молока та молочної продукції, їх виробників на внутрішньому і зовнішньому ринках. |
Канцевич, С. І. Оцінка економічної ефективності виробництва молока залежно від його якості [Текст] / С. І. Канцевич, Н. П. Русько, М. М. Бакшеєв> // Економіка АПК. - 2014. - № 4. - С. 24-27 : табл. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Аграрний сектор--Виробничий потенціал Харчова промисловість--Молочна продукція Тваринництво--Велика рогата худоба--Молочна продуктивність Кл.слова (ненормовані): соматичні клітини -- молочна сировина -- загальне бактеріальне обсіменіння Анотація: Встановлено залежності надою від кількості соматичних клітин для створення економічної моделі оцінки ефективності виробництва молока залежно від показників його якості. Дод.точки доступу: Русько, Н. П.; Бакшеєв, М. М. |
Микитюк, В. М. Адаптація підприємств молокопродуктового підкомплексу України до міжнародних стандартів якості та безпечності харчової продукції: нормативно-правові та статистичні аспекти [Текст] / В. М. Микитюк, С. В. Чугаєвська> // Економіка АПК. - 2018. - № 8. - С. 68-76 : рис. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Підприємництво--Аграрний маркетинг--Україна Кл.слова (ненормовані): Молочна сировина -- рівень адаптованості -- якість Анотація: Мета статті - проаналізувати показники, що характеризують процес адаптації підприємств молокопродуктивного підкомплексу до міжнародних стандартів якості й безпечності харчової продукції, визначити на цій основі пріоритетні напрями розвитку галузі. Дод.точки доступу: Чугаєвська, С. В. |