Соколенко, А.
    Енергетичні потоки харчових виробництв [Текст] : Проаналізовано їх особливості як істотних споживачів ресурсів / А. Соколенко // Харчова і переробна промисловість. - 2009. - № 7-8. - С. 16-18
Рубрики: Харчова промисловість--Енергозберігаючі технології
Кл.слова (ненормовані):
Теплові потоки -- Електроенергетичні потоки -- Пневмо-енергетичні потоки -- Холодильні установки
Анотація: З метою досягнення технологічних і економічних показників сучасне підприємство харчової промисловості за своєю структурою і організацією будується як єдність матеріальних, енергетичних та інформаційних потоків. Невідкладне завдання науковців та спеціалістів-пошуки нетрадиційних і відновлювальних енергоресурсів, розробка енергозберігаючих технологій, обмеження енергетичних витрат, рекуперації теплових потоків тощо.