577.1
А 433


   
    Активність глутатіонзалежної антиоксидантної системи печінки і крові щурів залежно від γ-опромінення та раціону харчування [Текст] / Ю. В. Нікітченко [и др.] // Український біохімічний журнал. - 2008. - Т. 80, № 6. - С. 66-73. - Бібліогр.: с. 72-73 (19 назв.)
УДК
Рубрики: Біохімія та біоорганічна хімія--Ферменти (ензими), каталізатори біохімічних реакцій, ензимологія
Кл.слова (ненормовані):
Антиоксидантна активність -- Анттирадикальна активність -- Опромінення


Дод.точки доступу:
Нікітченко, Ю. В.; Падалко, В. І.; Ткаченко, В. М.; Шеремет, Г. О.; Товстяк, В. В.




    Барабой, В. А.
    Катехины чайного растения: структура, активность, применения [Текст] / В. А. Барабой // Біотехнологія. - 2008. - Т. 1, № 3. - С. 25-36. - Бібліогр.: с. 32-36.
Рубрики: Фізіологія рослин--Чай
Кл.слова (ненормовані):
Чай -- Катехіни -- Антиоксидантна активність
Анотація: Розглянуто технологію одержання різних видів чаю та механізми біологічної дії найбільш активних його компонентів - катехінів. Зроблено спробу пояснити зазначенні механізми виходячи з антиоксидантних властивостей цих фізіологічно активних сполук, що зумовлює наявність у них антимутагенних і протипухлинних ефектів. Особливу увагу приділено хімічним та біохімічним властивостям найактивнішого з катехінів - EGCG/





    Палладіна, Т. О.
    Залежність адаптагенної дії препарату метіур на рослини за умов сольового стресу від його молекулярної структури [Текст] / Т. О. Палладіна, Ж. І. Рибченко, О. О. Контурська // Біотехнологія. - 2012. - Т. 5, № 1. - С. 115-120. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Біотехнології--Рослинництво
   Біохімія--Соляний стрес

Кл.слова (ненормовані):
Біоактивні препарати -- Хімічна структура -- Антиоксидантна активність


Дод.точки доступу:
Рибченко, Ж. І.; Контурська, О. О.




    Кваско, О. Ю.
    Антиоксидантна активність трансгенних рослин цикорію [[i]]Cichorium intybus[[/i]] L. з геном інтерферону - α2b людини [Текст] / О. Ю. Кваско, Н. А. Матвєєва, А. М. Шаховський // Вісник Донецького національного університету. Серія А: Природничі науки. - 2012. - № 1. - С. 179-182. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Фізіологія рослин--Асиміляція
Кл.слова (ненормовані):
антиоксидантна активність -- генетична трансформація


Дод.точки доступу:
Матвєєва, Н. А.; Шаховський, А. М.




   
    Біологічна роль цинку і необхідність забезпечення адекватного рівня його споживання людиною [Текст] / М. Д. Тронько [и др.] // Вісник Національної академії наук України. - 2013. - № 6. - С. 21-31 : табл. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Біохімія--Мікроелементи--Цинк
   Гігієна харчування

   Ендокринологія--Дефіцит Цинку

Кл.слова (ненормовані):
дефіцит Цинку -- статеве дозрівання -- ендокринні розлади -- антиоксидантна активність -- збагачення харчових продуктів
Анотація: Висвітлено основні аспекти фізіологічної ролі, метаболізму і біологічної доступності Цинку в організмі людини. Проведено аналіз публікацій щодо поширення дефіциту цього мікроелемента в Україні і світі, а також шляхів його подолання. Особливу увагу приділено сучасним підходам у розробленні харчових продуктів, збагачених Цинком.


Дод.точки доступу:
Тронько, М. Д.; Полумбрик, М. О.; Ковбаса, В. М.; Кравченко, В. І.; Бальон, Я. Г.




    Коломієць, Ю. В.
    Вплив саліцилової кислоти на компоненти антиоксидантної системи рослин томата за умов бактеріального стресу [Текст] / Ю. В. Коломієць, І. П. Григорюк , Л. М. Буценко // Карантин і захист рослин. - 2016. - № 11/12. - С. 7-11 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 11
Рубрики: Овочівництво--Помідори--Захист рослин--Наукові дослідження
Кл.слова (ненормовані):
сорти томатів -- антиоксидантна активність -- феноли -- катехіни -- флавоноїди
Анотація: Показано, що саліцилова кислота має стимулюючий вплив на морфометричні показники і антиоксидантну активність рослин-регенерантів сортів томатів Чайка й Малиновий дзвін в умовах бактеріального стресу, який спричинений Pseudomonas syringae pv. tomato. Найбільшу довжину пагонів і коренів рослин-регенерантів мали за використання саліцилової кислоти в концентрації 1 мг/л. Обробка рослин-регенерантів розчином (0,5-5,0 мг/л) саліцилової кислоти зумовлювала посилення накопичення кількості розчинних фенолів, катехінів і флавоноїдів за умов бактеріального стресу.


Дод.точки доступу:
Григорюк , І. П.; Буценко, Л. М.
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)