Подобєд, Л. Молочна кислота, пробіотики та консервування кормів сучасними методами [Текст] / Л. Подобєд, В. Неживенко> // Пропозиція. - 2008. - № 9. - С. 116 - 119 Рубрики: Тваринництво--Зберігання кормів--Біологічні консерванти--Продуктивність Дод.точки доступу: Неживенко, В. |
Гапоненко, Т. М. Міжнародний досвід впровадження систем управління якістю продовольчої продукції [Текст] / Т. М. Гапоненко> // Економіка АПК. - 2009. - № 12. - С. 88-92. - Бібліогр. в прим. Рубрики: Харчова промисловість--Якість продуктів харчування--Добавки харчові--ЄС Законодавство України--Захист прав виробника--Безпечне харчування Кл.слова (ненормовані): Консерванти -- Ароматизатори -- Барвники Анотація: Висвітлено досвід впровадження міжнародних стандартів і систем управління якістю продукції у вітчизняну практику. |
Охріменко, Володимир. Генетично модифікована байдужість [] / Володимир Охріменко> // Сучасність. - 2010. - № 5. - С. 206-216 Рубрики: ГМО--Модифіковані продукти--Україна, 21 ст. Кл.слова (ненормовані): харчування -- консерванти -- емульгатори -- штучні барвники -- ароматизатори -- смакові добавки -- ГМО -- експерименти -- Держспоживстандарт Анотація: Проблема безпечності харчування сьогодні масштабно постала перед цілим світом. Уряди більшости провідних країн і міжнародні асоціації виробників сільськогосподарської та харчової продукції регулярно заявляють про наполеглеву роботу зі зниження ризиків у цій галузі й навіть про певні свої досягнення. Останнім часом в українському суспільстві активно обговорюється проблема викорестання харчових продуктів із вмістом генетично модифікованих організмів (ГМО). |
Мельник, Л. Отрута в пляшці [Текст] / Л. Мельник> // Дошкільне виховання. - 2010. - № 6. - С. 27. Рубрики: Гігієна--Гігієна дітей Кл.слова (ненормовані): Газовані напої -- Харчові домішки -- Консерванти Анотація: Про шкідливий вплив газованих напаїв на організм дитини. Замовлені прим-ки для відділів: ЧЗПЕРІОД |
Якутенко, О. Хімія та здоров'я: швидка їжа : учнівський творчо-пошуковий практико-орієнтований проект / О. Якутенко> // Відкритий урок: розробки, технології, досвід. - 2012. - № 4. - С. 49-53 Рубрики: Хімія--Позакласні заходи Виховні заходи--Здоровий спосіб життя Кл.слова (ненормовані): швидка їжа -- фаст-фуд -- консерванти -- емульгатори -- стабілізатори -- барвники Анотація: Проект розроблений з метою розвивати знання учнів про прикладне значення хімії, її позитивний і негативний вплив на життя та здоров'я людини; установити позитивні й негативні аспекти вживання швидкої їжі; надати правдиву інформацію про суть швидкої їжі; довести експериментально, що хімічний склад цих продуктів дійсно не відповідає нормальному фізіологічному розвитку людини. Утримувачі документа: КДПУ ім. В. Винниченка : вул. Шевченка, 1 Є примірники у відділах: (18.04.2012р. - Б.ц.) (вільний) |
Вольтер, Вільфрід. Консерванти: який препарат обрати для стада? [Текст] / Вільфрід Вольтер, Бербель Клопперт> // Пропозиція. - 2012. - № 10. - С. 112-115 Рубрики: Тваринництво--Антибіотики--Консерванти Анотація: Ефективність різних антибіотиків для консервації вимені корів. Дод.точки доступу: Клопперт, Бербель |
Виговський, О. Відповідність якості соків вимогам чинного законодавства [Текст] : тестові дослідж. / Олексій Виговський> // Директор школи, ліцею, гімназії. - 2012. - № 6. - С. 104-109 : табл. Рубрики: Соки--Пакетовані--Якість Напої--Соки--Лабораторні дослідження Кл.слова (ненормовані): пакетовані соки -- апельсиновий сік -- марка -- виробник -- тест -- гранатовий сік -- консерванти -- барвники -- упаковка -- яблучний -- показники натуральності -- соковмісні напої Анотація: Автор стведжує, що відповідно до вимог чинного законодавства в соках ані барвників, ані консервантів бути не повинно. Тому широко поширена думка, що пакетовані соки виготовляють "з порошку", тобто шляхом хімічного синтезу, є помилковою. Але наскільки виробники дотримуються вимог чинного законодавства, наскільки їх продукція якісна, а також наскільки написи на упаковках соків відповідають їх вмісту? Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |
Левандовський , В. В. Зберігання фітозасобів за допомогою меду [Текст] / В. В. Левандовський > // Пасіка. - 2013. - № 4. - С. 25 Рубрики: Бджільництво--Продукти бджільництва--Мед Фітотерапія Кл.слова (ненормовані): антибактеріальна дія меду -- консервуючі властивості меду -- природні консерванти Анотація: Використання меду як консерванту під час приготування фітозасобів дозволить розширити та якісно покращити застосування фітотерапії в лікуванні хворих та оздоровленні населення. Є примірники у відділах: всього 1 : ВДПСГ (1) Вільні: ВДПСГ (1) |
Про тонкощі технології заготівлі кормів на силос [Текст]> // Пропозиція. - 2013. - № 7. - С. 178 - 183 Рубрики: Кормовиробництво--Консервовані корми--Консерванти--Продуктивність |
Крюков, Д. Цільовий вибір препарату в період сухостою [Текст] / Д. Крюков> // Пропозиція. - 2014. - № 7-8. - С. 170-172 Рубрики: Тваринництво--Антибіотики--Консерванти Анотація: Аналіз впливу препаратів на збудник маститу. |
Подобєд, Л. Замінити мінеральну частину преміксу [Текст] / Л. Подобєд, І. Баланчук> // Пропозиція. - 2015. - № 9. - С. 171-173 Рубрики: Тваринництво--Антибіотики--Консерванти Анотація: Кормові добавки для сільськогосподарських тварин та птиці. Дод.точки доступу: Баланчук, І. |
Використання біологічного консерванту з галеги східної для зберігання вологого зерна сорго [Текст] / А. І. Овсієнко, І. А. Овсієнко, С. М. Лихач> // Ефективне тваринництво. - 2016. - № 2. - С. 43-45 : кол. фот., табл. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Сорго--Зберігання--Біологічні консерванти Анотація: Розглядається спосіб збільшення "аеробної стійкості" консервованого корму за рахунок використання в якості консервуючого інгредієнта сінного борошна галеги східної, який забезпечує підвищення збереженості поживних речовин, покращення якісних показників та зменшення витрат на консерування при заготівлі, зберіганні і використанні вологого зерна сорго. Дод.точки доступу: Овсієнко, А. І.; Овсієнко, І. А.; Лихач, С. М.; вінницький автор, але не про Вінницю (Вінниччину) Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |
Донченко, Д. Як "керувати" процесом консервації [Текст] / Д. Донченко> // Пропозиція. - 2016. - № 6. - С. 136-138 Рубрики: Тваринництво--Зберігання кормів--Біологічні консерванти Анотація: Складові успіху силосування. |
Петриченко, В. Ф. Біохімія силосу [Текст] / В. Ф. Петриченко> // Ефективне тваринництво. - 2017. - № 1. - С. 21-25 Рубрики: Рослинні корми--Консервування--Біохімічні процеси Кл.слова (ненормовані): кормова маса -- комбісилос -- гідроліз складних органічних сполук -- анаеробна ферментизація -- молочнокисле бродіння -- маслянокисле бродіння -- хімічні консерванти Анотація: Силос в раціонах сільськогосподарських тварин - один з основних кормів в зимово-стійловий період. Розглядаються біохімічні процеси при силосуванні рослинних кормів. Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |
Білай, Д. В. Консерванти - міфи та правда... або "Е" - від а до я [Текст] / Д. В. Білай> // Безпека життєдіяльності. - 2020. - № 5. - С. 7-8 : фот. Рубрики: Харчові домішки--Консерванти Кл.слова (ненормовані): харчові добавки -- законодавство -- виробництво -- хімічні сполуки -- антибіотики і консерванти синтетичного походження -- Е200-Е299 -- ефективність -- інгібітори розвитку мікроорганізмів "псування" -- дифеніл, ортофенілфенол, ортофенілфенолят -- нізін -- парабени -- бензоат натрію -- фосфати Анотація: Донині рівень контролю на підприємствах за кількісним унесенням харчових добавок (зокрема консервантів) - неналежний. Вживання більшості харчових продуктів з прилавків магазинів на сьогодні є небезпечним для здоров'я людини. Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |
Білай, Д. В. Синтетичні харчі, або яку ковбасу ми їмо? [Текст] / Д. В. Білай> // Безпека життєдіяльності. - 2020. - № 11. - С. 10-11 : фот. Рубрики: Харчові продукти--Безпека--Якість Кл.слова (ненормовані): барвники -- консерванти -- загусники і стабілізатори -- емульгатори -- підсилювачі смаку -- підсолоджувачі-розрихлювачі -- пластик -- підсумок Анотація: Про безпеку харчових продуктів. Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |
Ільченко, Н. В. Споживайте безпечно перші літні смаколики [Текст] / Н. В. Ільченко> // Безпека життєдіяльності. - 2021. - № 6. - С. 5-6 : фот. Рубрики: Ягоди--Споживання--Основи здоров'я Кл.слова (ненормовані): полуниця -- мінеральні добрива -- консерванти -- нітрати Анотація: Про першу літню ягоду полуницю. На жаль, сьогодні недобросовісні виробники прагнуть виростити не корисну, а красиву полуницю. Для цього вони додають під час вирощування мінеральні добрива з нітратами. Автор дає поради, як зменшити їх кількість у полуниці. Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |