Допитливий кур’єр [Текст] / За матеріалами інформагентств // Науковий світ. - 2008. - № 5. - С. 10 - 11. - Зміст: На порозі енергетичної революції ; Леонід Стадник - найвища людина ; Скількиі єрогліфів в імені? ; Хто правитиме світом? ; Через барвники та консерванти





    Подобєд, Л.
    Молочна кислота, пробіотики та консервування кормів сучасними методами [Текст] / Л. Подобєд, В. Неживенко // Пропозиція. - 2008. - № 9. - С. 116 - 119
Рубрики: Тваринництво--Зберігання кормів--Біологічні консерванти--Продуктивність


Дод.точки доступу:
Неживенко, В.




    Гапоненко, Т. М.
    Міжнародний досвід впровадження систем управління якістю продовольчої продукції [Текст] / Т. М. Гапоненко // Економіка АПК. - 2009. - № 12. - С. 88-92. - Бібліогр. в прим.
Рубрики: Харчова промисловість--Якість продуктів харчування--Добавки харчові--ЄС
   Законодавство України--Захист прав виробника--Безпечне харчування

Кл.слова (ненормовані):
Консерванти -- Ароматизатори -- Барвники
Анотація: Висвітлено досвід впровадження міжнародних стандартів і систем управління якістю продукції у вітчизняну практику.





    Охріменко, Володимир.
    Генетично модифікована байдужість [] / Володимир Охріменко // Сучасність. - 2010. - № 5. - С. 206-216
Рубрики: ГМО--Модифіковані продукти--Україна, 21 ст.
Кл.слова (ненормовані):
харчування -- консерванти -- емульгатори -- штучні барвники -- ароматизатори -- смакові добавки -- ГМО -- експерименти -- Держспоживстандарт
Анотація: Проблема безпечності харчування сьогодні масштабно постала перед цілим світом. Уряди більшости провідних країн і міжнародні асоціації виробників сільськогосподарської та харчової продукції регулярно заявляють про наполеглеву роботу зі зниження ризиків у цій галузі й навіть про певні свої досягнення. Останнім часом в українському суспільстві активно обговорюється проблема викорестання харчових продуктів із вмістом генетично модифікованих організмів (ГМО).





    Мельник, Л.
    Отрута в пляшці [Текст] / Л. Мельник // Дошкільне виховання. - 2010. - № 6. - С. 27.
РУБ CUKK-VDPU
Рубрики: Гігієна--Гігієна дітей
Кл.слова (ненормовані):
Газовані напої -- Харчові домішки -- Консерванти
Анотація: Про шкідливий вплив газованих напаїв на організм дитини.

Замовлені прим-ки для відділів: ЧЗПЕРІОД




    Якутенко, О.
    Хімія та здоров'я: швидка їжа : учнівський творчо-пошуковий практико-орієнтований проект / О. Якутенко // Відкритий урок: розробки, технології, досвід. - 2012. - № 4. - С. 49-53
Рубрики: Хімія--Позакласні заходи
   Виховні заходи--Здоровий спосіб життя

Кл.слова (ненормовані):
швидка їжа -- фаст-фуд -- консерванти -- емульгатори -- стабілізатори -- барвники
Анотація: Проект розроблений з метою розвивати знання учнів про прикладне значення хімії, її позитивний і негативний вплив на життя та здоров'я людини; установити позитивні й негативні аспекти вживання швидкої їжі; надати правдиву інформацію про суть швидкої їжі; довести експериментально, що хімічний склад цих продуктів дійсно не відповідає нормальному фізіологічному розвитку людини.

Утримувачі документа:
КДПУ ім. В. Винниченка : вул. Шевченка, 1
Є примірники у відділах:
(18.04.2012р. - Б.ц.) (вільний)




    Вольтер, Вільфрід.
    Консерванти: який препарат обрати для стада? [Текст] / Вільфрід Вольтер, Бербель Клопперт // Пропозиція. - 2012. - № 10. - С. 112-115
Рубрики: Тваринництво--Антибіотики--Консерванти
Анотація: Ефективність різних антибіотиків для консервації вимені корів.


Дод.точки доступу:
Клопперт, Бербель




    Виговський, О.
    Відповідність якості соків вимогам чинного законодавства [Текст] : тестові дослідж. / Олексій Виговський // Директор школи, ліцею, гімназії. - 2012. - № 6. - С. 104-109 : табл.
Рубрики: Соки--Пакетовані--Якість
   Напої--Соки--Лабораторні дослідження

Кл.слова (ненормовані):
пакетовані соки -- апельсиновий сік -- марка -- виробник -- тест -- гранатовий сік -- консерванти -- барвники -- упаковка -- яблучний -- показники натуральності -- соковмісні напої
Анотація: Автор стведжує, що відповідно до вимог чинного законодавства в соках ані барвників, ані консервантів бути не повинно. Тому широко поширена думка, що пакетовані соки виготовляють "з порошку", тобто шляхом хімічного синтезу, є помилковою. Але наскільки виробники дотримуються вимог чинного законодавства, наскільки їх продукція якісна, а також наскільки написи на упаковках соків відповідають їх вмісту?

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Левандовський , В. В.
    Зберігання фітозасобів за допомогою меду [Текст] / В. В. Левандовський // Пасіка. - 2013. - № 4. - С. 25
Рубрики: Бджільництво--Продукти бджільництва--Мед
   Фітотерапія

Кл.слова (ненормовані):
антибактеріальна дія меду -- консервуючі властивості меду -- природні консерванти
Анотація: Використання меду як консерванту під час приготування фітозасобів дозволить розширити та якісно покращити застосування фітотерапії в лікуванні хворих та оздоровленні населення.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДПСГ (1)
Вільні: ВДПСГ (1)




   
    Про тонкощі технології заготівлі кормів на силос [Текст] // Пропозиція. - 2013. - № 7. - С. 178 - 183
Рубрики: Кормовиробництво--Консервовані корми--Консерванти--Продуктивність





    Крюков, Д.
    Цільовий вибір препарату в період сухостою [Текст] / Д. Крюков // Пропозиція. - 2014. - № 7-8. - С. 170-172
Рубрики: Тваринництво--Антибіотики--Консерванти
Анотація: Аналіз впливу препаратів на збудник маститу.





    Подобєд, Л.
    Замінити мінеральну частину преміксу [Текст] / Л. Подобєд, І. Баланчук // Пропозиція. - 2015. - № 9. - С. 171-173
Рубрики: Тваринництво--Антибіотики--Консерванти
Анотація: Кормові добавки для сільськогосподарських тварин та птиці.


Дод.точки доступу:
Баланчук, І.




   
    Використання біологічного консерванту з галеги східної для зберігання вологого зерна сорго [Текст] / А. І. Овсієнко, І. А. Овсієнко, С. М. Лихач // Ефективне тваринництво. - 2016. - № 2. - С. 43-45 : кол. фот., табл. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Сорго--Зберігання--Біологічні консерванти
Анотація: Розглядається спосіб збільшення "аеробної стійкості" консервованого корму за рахунок використання в якості консервуючого інгредієнта сінного борошна галеги східної, який забезпечує підвищення збереженості поживних речовин, покращення якісних показників та зменшення витрат на консерування при заготівлі, зберіганні і використанні вологого зерна сорго.


Дод.точки доступу:
Овсієнко, А. І.; Овсієнко, І. А.; Лихач, С. М.; вінницький автор, але не про Вінницю (Вінниччину)
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Донченко, Д.
    Як "керувати" процесом консервації [Текст] / Д. Донченко // Пропозиція. - 2016. - № 6. - С. 136-138
Рубрики: Тваринництво--Зберігання кормів--Біологічні консерванти
Анотація: Складові успіху силосування.





    Петриченко, В. Ф.
    Біохімія силосу [Текст] / В. Ф. Петриченко // Ефективне тваринництво. - 2017. - № 1. - С. 21-25
Рубрики: Рослинні корми--Консервування--Біохімічні процеси
Кл.слова (ненормовані):
кормова маса -- комбісилос -- гідроліз складних органічних сполук -- анаеробна ферментизація -- молочнокисле бродіння -- маслянокисле бродіння -- хімічні консерванти
Анотація: Силос в раціонах сільськогосподарських тварин - один з основних кормів в зимово-стійловий період. Розглядаються біохімічні процеси при силосуванні рослинних кормів.

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Білай, Д. В.
    Консерванти - міфи та правда... або "Е" - від а до я [Текст] / Д. В. Білай // Безпека життєдіяльності. - 2020. - № 5. - С. 7-8 : фот.
Рубрики: Харчові домішки--Консерванти
Кл.слова (ненормовані):
харчові добавки -- законодавство -- виробництво -- хімічні сполуки -- антибіотики і консерванти синтетичного походження -- Е200-Е299 -- ефективність -- інгібітори розвитку мікроорганізмів "псування" -- дифеніл, ортофенілфенол, ортофенілфенолят -- нізін -- парабени -- бензоат натрію -- фосфати
Анотація: Донині рівень контролю на підприємствах за кількісним унесенням харчових добавок (зокрема консервантів) - неналежний. Вживання більшості харчових продуктів з прилавків магазинів на сьогодні є небезпечним для здоров'я людини.

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Білай, Д. В.
    Синтетичні харчі, або яку ковбасу ми їмо? [Текст] / Д. В. Білай // Безпека життєдіяльності. - 2020. - № 11. - С. 10-11 : фот.
Рубрики: Харчові продукти--Безпека--Якість
Кл.слова (ненормовані):
барвники -- консерванти -- загусники і стабілізатори -- емульгатори -- підсилювачі смаку -- підсолоджувачі-розрихлювачі -- пластик -- підсумок
Анотація: Про безпеку харчових продуктів.

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Ільченко, Н. В.
    Споживайте безпечно перші літні смаколики [Текст] / Н. В. Ільченко // Безпека життєдіяльності. - 2021. - № 6. - С. 5-6 : фот.
Рубрики: Ягоди--Споживання--Основи здоров'я
Кл.слова (ненормовані):
полуниця -- мінеральні добрива -- консерванти -- нітрати
Анотація: Про першу літню ягоду полуницю. На жаль, сьогодні недобросовісні виробники прагнуть виростити не корисну, а красиву полуницю. Для цього вони додають під час вирощування мінеральні добрива з нітратами. Автор дає поради, як зменшити їх кількість у полуниці.

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)