Прокопенко, В.
    Удосконалення та розробка вибухових речовин місцевого приготування [Текст] / В.Прокопенко // Охорона праці. - 2001. - № 12. - С. 31,34
Рубрики: Безпека праці в Україні--Вибухові речовини





    Карпенко, М.
    Інновації механізації заготівлі та приготування кормів [Текст] : методический материал / М. Карпенко // Пропозиція. - 2004. - № 7. - С. 91 - 92, 94 - 95
Рубрики: Кормовиробництво в Україні--Механізація





    Новицький, Л.
    Машини та обладнання для приготування кормів на тваринницьких фермах [Текст] / Л. Новицький, С. Карабиньош, В. Сиволапов // Пропозиція. - 2005. - № 5. - С. 124-125
Рубрики: Сільськогосподарська техніка--Тваринницькі ферми


Дод.точки доступу:
Карабиньош, С.; Сиволапов, В.




    Пащенко, Л.
    Екструдована суміш [Текст] : забезпечує економію борошна, спрощує приготування рідких дріжджів / Л. Пащенко // Харчова і переробна промисловість. - 2005. - № 7. - С. 13
Рубрики: Хлібопекарне виробництво--Дріжджі
Кл.слова (ненормовані):
Рідкі дріжджі
Анотація: Екструдована суміш більш збалансована щодо засвоюваних цукрів і азоту, мінеральних речовин, вітамінів, ніж пшеничне борошно II сорту.





    Ковальчук , В.
    Затрати праці на приготування м’ясного фаршу [Текст] : можна значно зменшити, ефективно використовуючи високопродуктивне устаткування / В. Ковальчук // Харчова і переробна промисловість. - 2005. - № 8-9. - С. 14-15
Рубрики: М'ясна промисловість--Затрати праці





    Фіалка , М.
    Обгрунтування параметрів процесу і рифлено-ножових робочих органів роторного агрегату для доподрібнення-розщеплення листостеблових кормів [Текст] / М. Фіалка // Техніка АПК. - 2005. - № 8. - С. 44 - 45. - Бібліогр.: с. 45 ( 3 назв )
Рубрики: Сільське господарство--Машини та устаткування для приготування кормів ( фуражу)





    Макаєв , В.
    Приготування лляної трести способом розстилання на слищі [Текст] / В. Макаєв , Р. Гілязетдинов, В. Шейченко // Техніка АПК. - 2005. - № 10-11. - С. 22 - 23. - Бібліогр.: с. 23
Рубрики: Сільськ господарство України--Льнопереробні підприємства--Виробництво волокна--Технології збирання та приготівання лляної трести
Анотація: Найкращої якості волокно (номер 13, 03) одержуємо із трести, за умов розстилання льносоломи на початку ранньої жовтої фази його стиглості та обертання з одночасним обмолотом макетним зразком льнопідбирачем-молотаркою ПМЛ-1.


Дод.точки доступу:
Гілязетдинов, Р.; Шейченко, В.




    Погребські, Г.
    Функції TAF TSI (Порядок планування і приготування поїзда) [Текст] / Г. Погребські // Залізничний транспорт України. - 2007. - № 2. - С. 41-45. - Библиогр.: с. 45 (2 назв.)
Рубрики: Конвенціональні залізниці
   Трансєвропейські залізниці

   Електронний обмін даних--Залізниці

   Міжнародні перевезення--Залізничні

   Вантажні перевезення--Залізничні--Міжнародні

   Вантажні перевезення--Програмне забезпечення

   Телематичні прикладні програми

Анотація: У статті викладено ідеологію технічних специфікацій інтеропераційності для вантажних перевезень - TSI CR, а також принципи визначення перевізного процесу на трансєвропейській мережі конвенціональних залізниць, згідно з Директивою 2001/16/ЄС, та замовлення маршруту через систему відповідних комунікатів.





    Ляліна, Н. П.
    Вплив терміну приготування трести на якісні характиристики лляного волокна [Текст] / Н.П. Ляліна, Г.А. Тіхоносова, І.В. Шудрік // Легка промисловість. - 2007. - № 2. - С. 44-45. - Бібілогр.: 6 назв.
Рубрики: Льняні волокна--Якість сировини
Анотація: Завданням льонопереробної підгалузі є підвищення якості продукції. Якість продукції залежить від терміну розстилання лляної соломи на стелищі.


Дод.точки доступу:
Тіхоносова, Г.А.; Шудрік, І.В.




    Смоляр, В.
    Сучасні засоби для приготування та роздавання кормів [Текст] / В. Смоляр, Л. Кириченко, Ю. Калітинський // Пропозиція. - 2007. - № 9. - С. 102 - 105 : табл.
Рубрики: Обладнання--Тваринницькі ферми--Кормоцехи


Дод.точки доступу:
Кириченко, Л.; Калітинський, Ю.




    Пивовар, В.
    Нові технології приготування та роздавання кормосумішей [Текст] / В. Пивовар, Г. Гнатюк // Пропозиція. - 2008. - № 5. - С. 108, 110
Рубрики: Обладнання--Тваринницькі ферми--Кормоцехи


Дод.точки доступу:
Гнатюк, Г.




    Романова, З.
    Вплив магнітного поля на приготування пивного сусла / З. Романова // Харчова і переробна промисловість. - 2008. - № 11. - С. 21-22
Рубрики: Пивоваріння--Сусло
Анотація: Постійне магнітне поле сприяє зростанню активності ферментів, дає змогу одержати сусло з максимальним вмістом розчинних компонентів.





    Піх, З.
    Ультразвук як ефективний засіб у процесах приготування та зброджування сусла до спирту / З. Піх // Харчова і переробна промисловість. - 2009. - № 1. - С. 22-25
Рубрики: Спиртове виробництво--Сусло
Анотація: Ультразвук активує фізіологічний стан мікроорганізмів, покращує процеси обміну між клітиною та живильним середовищем, його доцільно використовувати в біотехнології спирту.





    Чепелюк, О.
    Комбінований сусловарильний апарат : дає змогу спростити апаратурно-технологічну схему приготування пива в умовах міні-пивзаводів / О. Чепелюк // Харчова і переробна промисловість. - 2009. - № 2-3. - С. 27-29 : Схема
Рубрики: Пивоваріння--Міні-пивзаводи--Обладнання





    Чурсіна, Л. А.
    Застосування технології приготування трести льону за штучних умов [Текст] / Л. А. Чурсіна, А. Ю. Лисих // Легка промисловість. - 2010. - № 1. - С. 51-52 : мал. - Бібліогр. с. 52 (5 назв)
Рубрики: Льон--Солома--Переробка
   Солома--Переробка--Треста

Анотація: Автори статті пропонують удосконалення процесу одержання лляної трести способом зволоження льоносоломи, де процес перебігає за штучних умов у герметичній камері з обмеженим доступом зовнішнього повітря.


Дод.точки доступу:
Лисих, А.Ю.
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)


621.317
В 473


    Крук, Іван.
    Спосіб приготування каліброваних парогазових сумішей із відомим вологовмістом парів рідини [Текст] / І. Крук // Вимірювальна техніка та метрологія: міжвід. наук.-техн. зб. - Львів : Вид-во Нац. ун-ту "Львів. політехніка", 2009. - Вип. 70. - С. 82-85. - Бібліогр. в кінці ст.
УДК
Рубрики: Метрологія--Прилади та методи контролю--Вимірювання витрати рідкої і газоподібної фаз

Є примірники у відділах:
1 Інв.В 71678 - Б.ц. (вільний)




    Вербицький, О. М.
    Математичне моделювання процесу формування якісних показників лляного волокна під час приготування трести розстилом [] / О. М. Вербицький // Легка промисловість. - 2010. - № 2. - С. 32-33 : мал. - Бібліогр. с. 33 (4 назв.)
Рубрики: Луб`яні культури--Солома
Анотація: Авторами статті досліджено процес формування якісних показників лляного волокна під час приготування трести розстилом. Таким чином, одержані математичні моделі дають можливість прогнозувати термін приготування лляної трести належної якості та якість трести залежно від умов перебігу процесу приготування.

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)


535.37:621.373.8
Л 175


   
    Лазерна абляція у водному середовищі як метод приготування розчинів із нерозчинних сполук олова та свинцю [Текст] / С. Є. Зеленський [и др.] // Український фізичний журнал. - 2010. - Т. 55, № 10. - С. 1079-1082. - Бібліогр. в кінці ст.
УДК
Рубрики: Фізика--Оптика--Розповсюдження світлових променів, відбиття, заломлення, поглинання, випромінюванння--Люмінесценція, флуоресценція, фосфоресценція; Хемілюмінесценція
   Радіотехніка--Техніка електромагнітних коливань--Підсилювачі--Квантові підсилювачі: Лазери



Дод.точки доступу:
Зеленський, С. Є.; Колесник, О. С.; Копишинський, О. В.; Охріменко, Б. А.


519.8
Г 199


    Гапонов, О. В.
    Математична модель процесу приготування співекструзійоної суміші [Текст] / О. В. Гапонов, І. В. Дядичева // Вісник Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля : наук. журнал. - 2008. - № 9(127), Ч. 1. - С. 62-67. - Бібліогр. в кінці ст.
УДК
Рубрики: Математика--Математична кібернетика, дискретна математика--Теорія керуючих систем: математичні аспекти--Моделі, побудова моделей, кодування, теорія мереж


Дод.точки доступу:
Дядичева, І. В.




    Бульботко, Г.
    Збирання, сушіння, зберігання лікарських рослин та способи приготування препаратів у домашніх умовах [Текст] / Г. Бульботко, А. Голобородько // Наука і суспільство. - 2010. - № 7/8. - С. 41-44
Рубрики: Лікарські рослини--Збирання--Зберігання--Домашні умови
Анотація: У статті лікар Г. Бульботко розповідає про збирання, сушіння, зберігання лікарських рослин.


Дод.точки доступу:
Голобородько, Андрій