Луцків, Олена. Інноваційна діяльність як передумова підвищення конкурентоспроможності економіки регіону [Текст] / О. Луцків> // Регіональна економіка. - 2005. - №1. - С. 203-210. - Бібліогр.:7 назв. Рубрики: Інноваційна діяльність в Україні--Регіони--Львівська область Глобалізація економіки України Кл.слова (ненормовані): Інноваційний розвиток -- Ефективність виробництва -- Технологічні процеси -- Якість продукції Анотація: Аналізуються проблеми інноваційної діяльності в Україні. Висвітлено основні напрямки світових тенденцій інноваційного розвитку. Визначено проблеми інноваційної діяльності в Україні та обгрунтовано зв'язок між інноваційною активністю та конкурентоспроможністю економіки. Проведено аналіз ступеня інноваційної активності українських підприємств і стану інноваційної діяльності у Львівській області. |
Сиченко, В. Г. Достовірність сертифікації і якість продукції [Текст] / В.Г. Сиченко> // Залізничний транспорт України. - 2006. - № 1. - С. 24-27. - Библиогр.: с. 27 (9 назв.) Рубрики: Залізничний транспорт--Сертифікація--Якість Кл.слова (ненормовані): залізничний транспорт -- якість продукції -- сертифікація -- управління якістю продукції -- атестація виробництва -- аудит Анотація: Про настанови щодо здйснення аудитів систем управління якістю продукції. Екологічні аспекти атестації виробництва залізничного транспорту. |
Шуляр, Н. В. Оптимізування витрат на якість продукції машинобудівних підприємств [Текст] / Н. В. Шуляр> // Регіональна економіка. - 2010. - № 2. - С. 72-78. - Бібліогр. в прим. Рубрики: Машинобудівні підприємства--Якість продукції Економіка підприємства--Витрати--Економічна оцінка Кл.слова (ненормовані): Якість продукції -- Оптимізування витрат Анотація: Розглядається питання мінімізації витрат на якість без шкоди рівню якості продукції підприємства, рівню, який очікують споживачі. |
Професору П. Ю. Бєлєнькому - 75 [Текст]> // Регіональна економіка. - 2010. - № 4. - С. 203-204 Рубрики: Вища освіта--Навчальні заклади Ювілеї Кл.слова (ненормовані): Ефективність виробництва -- Якість продукції Анотація: Розглянуто діяльність ювеляра Петра Юхимовича Бєлєнькова, доктора економічних наук, професора Інституту регіональних досліджень НАН України. Дод.точки доступу: Бєлєнький, Петр Юхимович |
Отримання продукції тваринництва, яка відповідає вимогам якості та безпеки [Текст]> // Ефективне птахівництво. - 2012. - № 2. - С. 12-14 : ілюстр. Рубрики: Сільськогосподарська продукція--М`ясні продукти--Продовольча безпека Кл.слова (ненормовані): якість продукції -- токсичні елементи -- важкі метали -- нітрати та нітрити Анотація: Екологічна безпека навколишнього середовища і захист людини від впливу негативних природних та антропогенних факторів стає однією з головних проблем сучасності. Екотоксиканти в організм людини потрапляють головним чином з продуктами харчування. Головна мета системи НАССР - контроль та попередження небезпечних факторів, які знижують якість сільськогосподарської продукції від моменту отримання сировини до виробництва готового продукту та його реалізації населенню. Є примірники у відділах: (14.03.2012р. - Б.ц.) (вільний) |
Лаврова, Л. Возможности применения МГС в производстве охлажденных полуфабрикатов из мяса птицы [Текст] / Л. Лаврова, Е. Борцова, А. Бадретдинова> // Ефективне птахівництво. - 2012. - № 2. - С. 19-20 : табл. Рубрики: Птахівництво--М`ясні продукти--Технологія виробництва Кл.слова (ненормовані): напівфабрикати -- якість продукції -- ПЕРЕРОБКА М'ЯСА ПТИЦІ Анотація: Использование охлажденного мяса птицы для производства полуфабрикатов обосновано тем, что в отличие от замороженного оно является более сочным и ароматным, в нем больше белков, витаминов, микроэлементов и других биологически активных веществ. Дод.точки доступу: Борцова, Е.; Бадретдинова, А. Є примірники у відділах: (14.03.2012р. - Б.ц.) (вільний) |
Новейшие инновационные решения компании Novus для птицеводства [Текст]> // Ефективне птахівництво. - 2012. - № 2. - С. 21 : табл.; рис. Рубрики: Птахівництво --Догляд--Корми Кл.слова (ненормовані): сучасна годівля -- якість продукції Анотація: На протяжении 20 лет компания Novus предлагает научно обоснованные решения в кормлении для птицеводческой отрасли по всему миру, которые способствуют повышению продуктивности птицы. Одно из новейших инновационных дополнений к их продуктам - Next Enhance® 500 уже представлено на рынке. Є примірники у відділах: (14.03.2012р. - Б.ц.) (вільний) |
Поиск различий между обычным и органическим мясом птицы [Текст]> // Ефективне птахівництво. - 2012. - № 3. - С. 10-13 : табл. Рубрики: Птахівництво--Продовольча безпека--Продукція птахівництва М'ясне виробництво--М'ясні продукти Кл.слова (ненормовані): кури -- якість продукції -- м'ясо Анотація: Есть ли реальная разница в качестве мяса от обычных, органических и свободновыгульных кур? И если есть различия, каковы они и как потребителям распознать их? Немецкие и итальянские исследования дают ответ на эти вопросы. Є примірники у відділах: (11.04.2012р. - Б.ц.) (вільний) |
Дворская, Юлия. Актиген и Микосорб в профилактике пищевых токсикоинфекций [Текст] / Ю. Дворская > // Ефективне птахівництво. - 2012. - № 3. - С. 14-17 : табл.; рис Рубрики: Птахівництво --Курчата-бройлери--Догляд Ветеринарія--Харчові токсикоінфекції--Профілактика Кл.слова (ненормовані): якість продукції -- мікотоксікози -- патогени Анотація: Пищевые токсикоинфекции - острые инфекционные заболевания, вызываемые условно-патогенными бактериями, продуцирующими экзотоксины. При попадании микроорганизмов в пищевые продукты в них накапливаются токсины, которые могут вызвать отравления у человека. Є примірники у відділах: (11.04.2012р. - Б.ц.) (вільний) |
Мулдер, Рул. Развитие мирового птицеводства и роль ВНАП [Текст] / Рул Мулдер> // Ефективне птахівництво. - 2012. - № 6. - С. 12-15 : табл. Рубрики: Птахівництво--Міжнародні організації--Наукові дослідження Світова економіка Кл.слова (ненормовані): світове птахівництво -- якість продукції -- міжнародні проблеми Анотація: В ряду ключевых проблем ближайшего будущего стоит необходимость удовлетворения нужд человечества в животных белках и обеспечение экологичности производства. Дод.точки доступу: Всесвітня Наукова Асоціація по птахівництву \про неї\ Є примірники у відділах: (10.07.2012р. - Б.ц.) (вільний) |
Станкевич, Ірина. Сутність поняття "якість" як управлінської категорії [Текст] / Ірина Станкевич, Юлія Ціомашко> // Банківська справа. - 2013. - № 8. - С. 68-79. - Біблівогр.; 27 назв. Рубрики: Управління якістю Кл.слова (ненормовані): аспекти якості -- якість продукції -- якість послуг Анотація: У статті досліджено та узагальнено різноманітність підходів до розуміння поняття "якість" і запропоновано власне трактування цього терміна як управлінської категорії. Дод.точки доступу: Ціомашко, Юлія |
Шпичак, О. М. Видатному вченому, талановитому організатору науки і Людині - Олександру Олексійовичу Сторожуку присвячується [Текст] / О. М. Шпичак> // Економіка АПК. - 2014. - № 1. - С. 120-122. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Аграрна наука--Розвиток--Україна Економіка сільського господарства--Продуктивність Кл.слова (ненормовані): економічна наука -- сільськогосподарська продукція -- якість продукції Анотація: Розглянуто наукову доробку науковця, доктора економічних наук та професора Олександра Олексійовича Сторожука. |
Гаевский, Олег. Научные задачи разработки замкнутых систем контроля качества [Текст] / Олег Гаевский, Владимир Гаевский> // Економіст. - 2014. - № 5. - С. 20-21. - Библиогр. в конце ст. Рубрики: Виробничі системи--Управління якістю--Наукові розробки Кл.слова (ненормовані): технологічні процеси -- статистичний контроль -- автоматизація -- якість продукції Анотація: Прагнення підприємств до розробки неформальних систем менеджменту якості в поєднанні з новими можливостями інформаційних технологій дають черговий імпульс до створення автоматизованих систем управління якістю продукції. Впровадження таких систем вимагає вирішення ряду наукових завдань, пов'язаних з моделюванням виробничих процесів на основі статистичних методів управління якістю та обмеження виробничих ризиків. У статті розглядаються першочергові завдання, вирішення яких дозволить автоматизувати процеси прийняття рішень в системі менеджменту якості. Дод.точки доступу: Гаевский, Владимир Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |
Алирзаев, Анар. Организация предпринимательской деятельности предприятий Азербайджана по производству кожаных изделий [Текст] / Анар Алирзаев> // Економіст. - 2014. - № 5. - С. 78-80. - Библиогр. в конце ст. Рубрики: Шкіряна промисловість--Підприємницька діяльність--Азербайджан Кл.слова (ненормовані): виробниче підприємництво -- побутове обслуговування -- взуття -- техніко-технологічний рівень -- якість продукції Анотація: У статті на основі багаторічних статистичних даних проаналізовано основні показники роботи підприємств Азербайджану з виробництва шкіри, шкіряних виробів та взуття; трудові показники, структура підприємницьких суб'єктів, кількість і середня ціна ввезеного взуття за країнами; виявлено резерви та запропоновано комплекс організаційно-економічних рекомендацій щодо їх раціонального використання та розвитку підгалузі. Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |
Пархоменко, М. Маркування та етикування харчової продукції як окремий напрям державного регулювання споживчого ринку в Україні [Текст] / М. Пархоменко> // Юридичний вісник. - 2014. - № 4. - С. 86-89. - Бібліогр.: 10 назв. Рубрики: Споживчий ринок України--Харчові продукти --Маркування Кл.слова (ненормовані): якість продукції Анотація: Стаття присвячена дослідженню маркування та етикетування харчової продукції як окремого напряму державного регулювання споживчого ринку харчової продукції та вдосконалення цього виду державного регулювання в сучасних умовах господарювання. Є примірники у відділах: (22.09.2015р. - Б.ц.) (вільний) |
Баль-Прилипко, Л. В. Значення води у формуванні показників якості та безпеки сировини і продуктів харчування [Текст] / Л. В. Баль-Прилипко> // Ефективне птахівництво. - 2015. - № 9. - С. 33-38 : рис., табл. Рубрики: Харчові продукти--М’ясне виробництво--Якість М'ясні продукти--Безпека Кл.слова (ненормовані): якість продукції -- безпека м'ясних продуктів -- функції води -- очищення води -- озонування води -- срібло -- водопідготовка Анотація: Споживчі та технологічні властивості м'ясопродуктів значною мірою визначаються вмістом вологи. Поряд із традиційними гігроскопічними характеристиками, такими як водоутримувальна і вологозв'язувальна здатності (ВУЗ і ВЗЗ), для оцінки якості готової продукції в м'ясній промисловості все більше застосування знаходить "активність води", що є інтегральним показником стану вологи харчового продукту. Розглянуте питання значення води у формуванні показників якості та безпеки сировини і продуктів харчування. Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |
Баль-Прилипко, Л. В. Значення води у формуванні показників якості та безпеки сировини і продуктів харчування [Текст] / Л. В. Баль-Прилипко> // Ефективне тваринництво. - 2015. - № 6. - С. 22-27 Рубрики: М'ясне виробництво--Якість продукції--Сировина--Вода Кл.слова (ненормовані): значення води -- очищення -- підготовка води -- функції води -- якість продукції -- м'ясна промисловість -- вологовміст продукту Анотація: Поряд із традиційними завданнями по підвищенню якості продукції та поліпшенню її споживчих властивостей, однією з актуальних проблем м'ясної промисловості є пошук найбільш інформативного показника стану харчової системи і активне впровадження сучасних методів для оцінки параметрів сировини і готового продукуту з метою забезпечення контролю, безпеки і прогнозування властивостей. Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |
Лосєв, О. М. Розвиток органічного виробництва продукції бджільництва у світі та в Україні [Текст] : проблеми галузі / О.М.Лосєв, І.І.Головецький, Н.В.Крикун, Д.О.Білоус> // Пасіка. - 2015. - № 11. - С. 2-4 : фот. Рубрики: Бджільництво--Продукти бджільництва--Органічне виробництво Кл.слова (ненормовані): мед -- пасіка -- якість продукції Анотація: Проаналізовано стан розвитку нормативно-правових актів виробництва органічної продукції бджільництва у світі та в Україні. Органічне виробництво - це цілісна система господарювання та виробництва харчових продудуктів, яка поєднує в собі найкращі практики з огляду на рівень довкілля, рівень біологічного розмаїття, збереження природних ресурсів. Органічна продукція бджільництва - це продукція, отримана в результаті сертифікованого органічного виробництва. Дод.точки доступу: Головецький, І. І.; Крикун, Н.В.; Білоус, Д.О. Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене) |
Особливості забезпечення мікроелементами грунтів України [Текст] / І. П. Яцук [та ін.]> // Агроекологічний журнал. - 2015. - № 4. - С. 63-69 : карти. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Грунтознавство--Агрохімія Кл.слова (ненормовані): грунт -- добрива -- мікроелементи -- якість продукції Дод.точки доступу: Яцук, І. П.; Панасенко, В. М.; Науменко, А. С.; Венглінський, М. О.; Годинчук, Н. В. |
Білий, О. Господарська відповідальність за безпеку продукції: правовий аспект [Текст] / О. Білий> // Юридичний вісник. - 2015. - № 4. - С. 290-298. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Безпека продукції--Господарська відповідальність Кл.слова (ненормовані): технічне регулювання -- якість продукції Анотація: Окреслено теоретичні та практичні питання господарсько-правової відповідальності учасників господарських правовідносин за безпеку продукції. Визначено місце порушень зобов’язань щодо якості продукції й безпеки продукції серед інших господарських правопорушень у сфері технічного регулювання господарської діяльності. |