Луцків, Олена.
    Інноваційна діяльність як передумова підвищення конкурентоспроможності економіки регіону [Текст] / О. Луцків // Регіональна економіка. - 2005. - №1. - С. 203-210. - Бібліогр.:7 назв.
Рубрики: Інноваційна діяльність в Україні--Регіони--Львівська область
   Глобалізація економіки України

Кл.слова (ненормовані):
Інноваційний розвиток -- Ефективність виробництва -- Технологічні процеси -- Якість продукції
Анотація: Аналізуються проблеми інноваційної діяльності в Україні. Висвітлено основні напрямки світових тенденцій інноваційного розвитку. Визначено проблеми інноваційної діяльності в Україні та обгрунтовано зв'язок між інноваційною активністю та конкурентоспроможністю економіки. Проведено аналіз ступеня інноваційної активності українських підприємств і стану інноваційної діяльності у Львівській області.





    Сиченко, В. Г.
    Достовірність сертифікації і якість продукції [Текст] / В.Г. Сиченко // Залізничний транспорт України. - 2006. - № 1. - С. 24-27. - Библиогр.: с. 27 (9 назв.)
Рубрики: Залізничний транспорт--Сертифікація--Якість
Кл.слова (ненормовані):
залізничний транспорт -- якість продукції -- сертифікація -- управління якістю продукції -- атестація виробництва -- аудит
Анотація: Про настанови щодо здйснення аудитів систем управління якістю продукції. Екологічні аспекти атестації виробництва залізничного транспорту.





    Шуляр, Н. В.
    Оптимізування витрат на якість продукції машинобудівних підприємств [Текст] / Н. В. Шуляр // Регіональна економіка. - 2010. - № 2. - С. 72-78. - Бібліогр. в прим.
Рубрики: Машинобудівні підприємства--Якість продукції
   Економіка підприємства--Витрати--Економічна оцінка

Кл.слова (ненормовані):
Якість продукції -- Оптимізування витрат
Анотація: Розглядається питання мінімізації витрат на якість без шкоди рівню якості продукції підприємства, рівню, який очікують споживачі.





   
    Професору П. Ю. Бєлєнькому - 75 [Текст] // Регіональна економіка. - 2010. - № 4. - С. 203-204
Рубрики: Вища освіта--Навчальні заклади
   Ювілеї

Кл.слова (ненормовані):
Ефективність виробництва -- Якість продукції
Анотація: Розглянуто діяльність ювеляра Петра Юхимовича Бєлєнькова, доктора економічних наук, професора Інституту регіональних досліджень НАН України.


Дод.точки доступу:
Бєлєнький, Петр Юхимович




   
    Отримання продукції тваринництва, яка відповідає вимогам якості та безпеки [Текст] // Ефективне птахівництво. - 2012. - № 2. - С. 12-14 : ілюстр.
Рубрики: Сільськогосподарська продукція--М`ясні продукти--Продовольча безпека
Кл.слова (ненормовані):
якість продукції -- токсичні елементи -- важкі метали -- нітрати та нітрити
Анотація: Екологічна безпека навколишнього середовища і захист людини від впливу негативних природних та антропогенних факторів стає однією з головних проблем сучасності. Екотоксиканти в організм людини потрапляють головним чином з продуктами харчування. Головна мета системи НАССР - контроль та попередження небезпечних факторів, які знижують якість сільськогосподарської продукції від моменту отримання сировини до виробництва готового продукту та його реалізації населенню.

Є примірники у відділах:
(14.03.2012р. - Б.ц.) (вільний)




    Лаврова, Л.
    Возможности применения МГС в производстве охлажденных полуфабрикатов из мяса птицы [Текст] / Л. Лаврова, Е. Борцова, А. Бадретдинова // Ефективне птахівництво. - 2012. - № 2. - С. 19-20 : табл.
Рубрики: Птахівництво--М`ясні продукти--Технологія виробництва
Кл.слова (ненормовані):
напівфабрикати -- якість продукції -- ПЕРЕРОБКА М'ЯСА ПТИЦІ
Анотація: Использование охлажденного мяса птицы для производства полуфабрикатов обосновано тем, что в отличие от замороженного оно является более сочным и ароматным, в нем больше белков, витаминов, микроэлементов и других биологически активных веществ.


Дод.точки доступу:
Борцова, Е.; Бадретдинова, А.
Є примірники у відділах:
(14.03.2012р. - Б.ц.) (вільний)




   
    Новейшие инновационные решения компании Novus для птицеводства [Текст] // Ефективне птахівництво. - 2012. - № 2. - С. 21 : табл.; рис.
Рубрики: Птахівництво --Догляд--Корми
Кл.слова (ненормовані):
сучасна годівля -- якість продукції
Анотація: На протяжении 20 лет компания Novus предлагает научно обоснованные решения в кормлении для птицеводческой отрасли по всему миру, которые способствуют повышению продуктивности птицы. Одно из новейших инновационных дополнений к их продуктам - Next Enhance® 500 уже представлено на рынке.

Є примірники у відділах:
(14.03.2012р. - Б.ц.) (вільний)




   
    Поиск различий между обычным и органическим мясом птицы [Текст] // Ефективне птахівництво. - 2012. - № 3. - С. 10-13 : табл.
Рубрики: Птахівництво--Продовольча безпека--Продукція птахівництва
   М'ясне виробництво--М'ясні продукти

Кл.слова (ненормовані):
кури -- якість продукції -- м'ясо
Анотація: Есть ли реальная разница в качестве мяса от обычных, органических и свободновыгульных кур? И если есть различия, каковы они и как потребителям распознать их? Немецкие и итальянские исследования дают ответ на эти вопросы.

Є примірники у відділах:
(11.04.2012р. - Б.ц.) (вільний)




    Дворская, Юлия.
    Актиген и Микосорб в профилактике пищевых токсикоинфекций [Текст] / Ю. Дворская // Ефективне птахівництво. - 2012. - № 3. - С. 14-17 : табл.; рис
Рубрики: Птахівництво --Курчата-бройлери--Догляд
   Ветеринарія--Харчові токсикоінфекції--Профілактика

Кл.слова (ненормовані):
якість продукції -- мікотоксікози -- патогени
Анотація: Пищевые токсикоинфекции - острые инфекционные заболевания, вызываемые условно-патогенными бактериями, продуцирующими экзотоксины. При попадании микроорганизмов в пищевые продукты в них накапливаются токсины, которые могут вызвать отравления у человека.

Є примірники у відділах:
(11.04.2012р. - Б.ц.) (вільний)




    Мулдер, Рул.
    Развитие мирового птицеводства и роль ВНАП [Текст] / Рул Мулдер // Ефективне птахівництво. - 2012. - № 6. - С. 12-15 : табл.
Рубрики: Птахівництво--Міжнародні організації--Наукові дослідження
   Світова економіка

Кл.слова (ненормовані):
світове птахівництво -- якість продукції -- міжнародні проблеми
Анотація: В ряду ключевых проблем ближайшего будущего стоит необходимость удовлетворения нужд человечества в животных белках и обеспечение экологичности производства.


Дод.точки доступу:
Всесвітня Наукова Асоціація по птахівництву \про неї\
Є примірники у відділах:
(10.07.2012р. - Б.ц.) (вільний)




    Станкевич, Ірина.
    Сутність поняття "якість" як управлінської категорії [Текст] / Ірина Станкевич, Юлія Ціомашко // Банківська справа. - 2013. - № 8. - С. 68-79. - Біблівогр.; 27 назв.
Рубрики: Управління якістю
Кл.слова (ненормовані):
аспекти якості -- якість продукції -- якість послуг
Анотація: У статті досліджено та узагальнено різноманітність підходів до розуміння поняття "якість" і запропоновано власне трактування цього терміна як управлінської категорії.


Дод.точки доступу:
Ціомашко, Юлія




    Шпичак, О. М.
    Видатному вченому, талановитому організатору науки і Людині - Олександру Олексійовичу Сторожуку присвячується [Текст] / О. М. Шпичак // Економіка АПК. - 2014. - № 1. - С. 120-122. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Аграрна наука--Розвиток--Україна
   Економіка сільського господарства--Продуктивність

Кл.слова (ненормовані):
економічна наука -- сільськогосподарська продукція -- якість продукції
Анотація: Розглянуто наукову доробку науковця, доктора економічних наук та професора Олександра Олексійовича Сторожука.





    Гаевский, Олег.
    Научные задачи разработки замкнутых систем контроля качества [Текст] / Олег Гаевский, Владимир Гаевский // Економіст. - 2014. - № 5. - С. 20-21. - Библиогр. в конце ст.
Рубрики: Виробничі системи--Управління якістю--Наукові розробки
Кл.слова (ненормовані):
технологічні процеси -- статистичний контроль -- автоматизація -- якість продукції
Анотація: Прагнення підприємств до розробки неформальних систем менеджменту якості в поєднанні з новими можливостями інформаційних технологій дають черговий імпульс до створення автоматизованих систем управління якістю продукції. Впровадження таких систем вимагає вирішення ряду наукових завдань, пов'язаних з моделюванням виробничих процесів на основі статистичних методів управління якістю та обмеження виробничих ризиків. У статті розглядаються першочергові завдання, вирішення яких дозволить автоматизувати процеси прийняття рішень в системі менеджменту якості.


Дод.точки доступу:
Гаевский, Владимир
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Алирзаев, Анар.
    Организация предпринимательской деятельности предприятий Азербайджана по производству кожаных изделий [Текст] / Анар Алирзаев // Економіст. - 2014. - № 5. - С. 78-80. - Библиогр. в конце ст.
Рубрики: Шкіряна промисловість--Підприємницька діяльність--Азербайджан
Кл.слова (ненормовані):
виробниче підприємництво -- побутове обслуговування -- взуття -- техніко-технологічний рівень -- якість продукції
Анотація: У статті на основі багаторічних статистичних даних проаналізовано основні показники роботи підприємств Азербайджану з виробництва шкіри, шкіряних виробів та взуття; трудові показники, структура підприємницьких суб'єктів, кількість і середня ціна ввезеного взуття за країнами; виявлено резерви та запропоновано комплекс організаційно-економічних рекомендацій щодо їх раціонального використання та розвитку підгалузі.

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Пархоменко, М.
    Маркування та етикування харчової продукції як окремий напрям державного регулювання споживчого ринку в Україні [Текст] / М. Пархоменко // Юридичний вісник. - 2014. - № 4. - С. 86-89. - Бібліогр.: 10 назв.
Рубрики: Споживчий ринок України--Харчові продукти --Маркування
Кл.слова (ненормовані):
якість продукції
Анотація: Стаття присвячена дослідженню маркування та етикетування харчової продукції як окремого напряму державного регулювання споживчого ринку харчової продукції та вдосконалення цього виду державного регулювання в сучасних умовах господарювання.

Є примірники у відділах:
(22.09.2015р. - Б.ц.) (вільний)




    Баль-Прилипко, Л. В.
    Значення води у формуванні показників якості та безпеки сировини і продуктів харчування [Текст] / Л. В. Баль-Прилипко // Ефективне птахівництво. - 2015. - № 9. - С. 33-38 : рис., табл.
Рубрики: Харчові продукти--М’ясне виробництво--Якість
   М'ясні продукти--Безпека

Кл.слова (ненормовані):
якість продукції -- безпека м'ясних продуктів -- функції води -- очищення води -- озонування води -- срібло -- водопідготовка
Анотація: Споживчі та технологічні властивості м'ясопродуктів значною мірою визначаються вмістом вологи. Поряд із традиційними гігроскопічними характеристиками, такими як водоутримувальна і вологозв'язувальна здатності (ВУЗ і ВЗЗ), для оцінки якості готової продукції в м'ясній промисловості все більше застосування знаходить "активність води", що є інтегральним показником стану вологи харчового продукту. Розглянуте питання значення води у формуванні показників якості та безпеки сировини і продуктів харчування.

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Баль-Прилипко, Л. В.
    Значення води у формуванні показників якості та безпеки сировини і продуктів харчування [Текст] / Л. В. Баль-Прилипко // Ефективне тваринництво. - 2015. - № 6. - С. 22-27
Рубрики: М'ясне виробництво--Якість продукції--Сировина--Вода
Кл.слова (ненормовані):
значення води -- очищення -- підготовка води -- функції води -- якість продукції -- м'ясна промисловість -- вологовміст продукту
Анотація: Поряд із традиційними завданнями по підвищенню якості продукції та поліпшенню її споживчих властивостей, однією з актуальних проблем м'ясної промисловості є пошук найбільш інформативного показника стану харчової системи і активне впровадження сучасних методів для оцінки параметрів сировини і готового продукуту з метою забезпечення контролю, безпеки і прогнозування властивостей.

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Лосєв, О. М.
    Розвиток органічного виробництва продукції бджільництва у світі та в Україні [Текст] : проблеми галузі / О.М.Лосєв, І.І.Головецький, Н.В.Крикун, Д.О.Білоус // Пасіка. - 2015. - № 11. - С. 2-4 : фот.
Рубрики: Бджільництво--Продукти бджільництва--Органічне виробництво
Кл.слова (ненормовані):
мед -- пасіка -- якість продукції
Анотація: Проаналізовано стан розвитку нормативно-правових актів виробництва органічної продукції бджільництва у світі та в Україні. Органічне виробництво - це цілісна система господарювання та виробництва харчових продудуктів, яка поєднує в собі найкращі практики з огляду на рівень довкілля, рівень біологічного розмаїття, збереження природних ресурсів. Органічна продукція бджільництва - це продукція, отримана в результаті сертифікованого органічного виробництва.


Дод.точки доступу:
Головецький, І. І.; Крикун, Н.В.; Білоус, Д.О.
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




   
    Особливості забезпечення мікроелементами грунтів України [Текст] / І. П. Яцук [та ін.] // Агроекологічний журнал. - 2015. - № 4. - С. 63-69 : карти. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Грунтознавство--Агрохімія
Кл.слова (ненормовані):
грунт -- добрива -- мікроелементи -- якість продукції


Дод.точки доступу:
Яцук, І. П.; Панасенко, В. М.; Науменко, А. С.; Венглінський, М. О.; Годинчук, Н. В.




    Білий, О.
    Господарська відповідальність за безпеку продукції: правовий аспект [Текст] / О. Білий // Юридичний вісник. - 2015. - № 4. - С. 290-298. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Безпека продукції--Господарська відповідальність
Кл.слова (ненормовані):
технічне регулювання -- якість продукції
Анотація: Окреслено теоретичні та практичні питання господарсько-правової відповідальності учасників господарських правовідносин за безпеку продукції. Визначено місце порушень зобов’язань щодо якості продукції й безпеки продукції серед інших господарських правопорушень у сфері технічного регулювання господарської діяльності.