Нижник, Т. П.
    Вплив івіну і потейтину на пероксидне окиснення ліпідів, проникність мембран, активність антиоксидантних ферментів та продуктивність сортів картоплі в умовах посухи [Текст] / Т.П. Нижник // Физиология и биохимия культурных растений. - 2006. - Т. 38, № 3. - С. 248-254. - Бібліогр.: 26 назв.
Рубрики: Біохімія--Ліпіди--Жири
   Біохімія--Ферменти

Кл.слова (ненормовані):
Екзоосмос електролітів -- Каталази -- Пероксидаза -- Водний дефіцит -- Посуха -- Водний стрес -- Івін -- Потейтин


Дод.точки доступу:
Григорюк, І. П.




    Хассунех, Л. Х.М.
    Вікові особливості вмісту сигнальних ліпідів у печінці та мозку щурів [Текст] / Л.Х.М. Хассунех // Фізіологічний журнал. - 2006. - Т. 52, № 6. - С. 79-84. - Бібліогр.: 26 назв.
Рубрики: Біохімія--Ліпіди--Жири
   Репродукція--Кліматеральний період



Дод.точки доступу:
Семенова, Я.О.; Красильникова, О.А.; Бабенко, Н.О.


547.915-02:577.15:577.11:615.015:951.4
Г 378


    Герич, О. Х.
    Вплив перевантаження раціону жирами на ензиматичні системиметаболізму у щурив [Текст] / О. Х. Герич, О. О. Пентюк // Український біохімічний журнал. - 2008. - Т. 80, № 1. - С. . 73-82. - Бібліогр. : с. 82 (22 назв.)
УДК
Рубрики: Фізіологія тварин--ЕКСПЕРИМЕНТАЛЬНЕ ДОСЛІДЖЕНН--Печінка--щури
   Біохімія--Ліпіди--Жири

Кл.слова (ненормовані):
Високожирова дієта -- Ксенобіотики -- Ацетанілід -- Амідопірин -- Толуол -- Парацетамол -- Токсичність
Анотація: Згодовування щурам протягом 4 тижнів високожирової дієти (частка жирів 50% проти 20% у контролі) збільшує вміст цитохрому Р-450 у печінці та активність ферментів. Високожирова дієта посилює реакції біотрансформації амідопірину, ацетаніліду, толуолу, сульфадимезину, каталізовані СYP2E1 i 3A, ферментами кон'югації та збільшує гепатотоксичність парацетамолу.


Дод.точки доступу:
Пентюк, О. О.




    Васюренко, З. П.
    Состав жирных кислот клеток и липополисахаридов штаммов Mannheimia Haemolytica, Mannheimia Glucosida и Bibersteinia Trehalosi [Текст] / З. П. Васюренко // Мікробіологічний журнал. - 2008. - Т. 70, № 6. - С. 42-46. - Бібліогр. : с. 45-46.
Рубрики: Біохімія--Ліпіди--Жири
   Молекулярна біологія--Бактерії



Дод.точки доступу:
Полищук, Е. И.; Рубан, Н. М.




    Моравська, О. В.
    Зміни жирнокислотного складу загальних ліпідів та вміст продуктів пероксидного окиснення їх у тканинах ембріонів залежно від рівня вітамінів A, D[3] i E в раціоні гусей у репродуктивний період [Текст] / О. В. Моравська, С. О. Вовк // Український біохімічний журнал. - 2010. - Т. 82, № 4. - С. 112-120. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Біохімія--Ліпіди--Жири
Кл.слова (ненормовані):
Гуси -- Ембріони -- Жиророзчинні вітаміни -- Жовток яйця -- Печінка -- Скелетний м'яз -- Жирні кислоти -- Продукти ліпідної пероксидації


Дод.точки доступу:
Вовк, С. О.




   
    Вплив N-стеароїлетаноламіну на активність ензимів антиоксидантного захисту та вміст стабільних метаболітів NO в гонадах та плазмі крові щурів із початковими стадіями стрептозотоциніндукованого цукрового діабету [Текст] / Т. М. Горідько [и др.] // Український біохімічний журнал. - 2012. - Т. 84, № 3. - С. 37-43. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Біохімія--Ліпіди--Жири


Дод.точки доступу:
Горідько, Т. М.; Косякова, Г. В.; Бердишев, А. Г.; Базилянська, В. Р.; Маргітич, В. М.; Гула, Н. М.




   
    Склад жирних кислот ліпідів нафтоокиснювальних штамів бактерій роду Pseudomonas [Текст] / Т. В. Гудзенко [та ін.] // Мікробіологія і біотехнологія. - 2014. - № 3. - С. 31-39. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Біохімія--Ліпіди--Жири
   Мікробіологія--Бактерії--Дослідження



Дод.точки доступу:
Гудзенко, Т. В.; Коротаєва, Н. В.; Волювач, О. В.; Бєляєва, Т. О.; Горшкова, О. Г.; Іваниця, В. О.




   
    Вплив N-стеароїлетаноламіну на ліпідний склад щурів з експериментальною інсулінорезистентністю [Text] / О. В. Онопченко [та ін.] // Український біохімічний журнал. - 2015. - Т. 87, № 1. - С. 46-54 : граф. - англ. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Біохімія--Ліпіди--Жири
Кл.слова (ненормовані):
Плазма крові щурів -- Склад вільних жирних кислот -- Ліпоптротеїновий спектр -- Ожиріння -- Експериментальна інсулінорезистентність


Дод.точки доступу:
Онопченко, О. В.; Косякова, Г. В.; Клімашевський, В. М.; Гула, Н. М.




    Клочко, В. В.
    Жирнокислотный состав Alteromonas-подобных бактерий Черного моря [Текст] / В. В. Клочко, Л. В. Авдеева // Мікробіологічний журнал. - 2015. - Т. 77, № 5. - С. 47-54 : табл. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Біохімія--Ліпіди--Жири
   Мікробіологія--Мікроорганізми--Бактерії



Дод.точки доступу:
Авдеева, Л. В.




    Круть, В. В.
    Жирнокислотний склад ліпідів ентомопатогенних штамів бактерій роду Bacillus [Текст] / В. В. Круть, Л. А. Данкевич // Мікробіологія і біотехнологія. - 2017. - № 1. - С. 48-55 : табл. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Мікробіологія--Бактерії
   Біохімія--Ліпіди--Жири



Дод.точки доступу:
Данкевич, Л. А.




    Гопаненко, Ольга.
    Корекція жирнокислотного складу триацилгліцеролів плазми крові, печінки та скелетних м’язів кролів за гострого аргінінового панкреатиту [Текст] / Ольга Гопаненко // Науковий вісник Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Серія: Біологічні науки. - 2013. - № 14. - С. 77-82 : табл. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Патологія--Панкреатит
   Біохімія--Ліпіди--Жири