Годовиченко, О. Г.
    Ростові середовища для культивування штамів Streptococcus salivarius ssp. thermophilus [Текст] / О.Г. Годовиченко, Н.М. Шульга, Н.Ф. Кігель // Вісник аграрної науки. - 2005. - № 12. - C. 58-60. - Бібліогр.: 6 назв
Рубрики: Переробка продукції--Виробництво сиру
Кл.слова (ненормовані):
Мікроорганізми -- Термофільні молочнокислі бактерії
Анотація: За результатати вивчення потреб у поживних речовинах кількох штамів, розроблено склад ростового середовища для нагромадження бактеріальної маси композиції термофільних стрептококів на основі гідролізованого знежиреного молока з введенням лактози й глюкози як джерела додаткового вуглеводного живлення, пептону для збагачення розчинними білковими сполуками та стимуляторів росту.


Дод.точки доступу:
Шульга, Н.М.; Кігель, Н.Ф.




    Жукова, Я. Ф.
    Вплив пастеризації на накопичення ароматичних сполук у сировині для виробництва сиру [Текст] / Я. Ф. Жукова, Ц. О. Король, В. В. Малова, Г. С. Чуманська // Вісник аграрної науки. - 2014. - № 6. - С. 64-67. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Переробка продукції--Виробництво сиру
Анотація: Досліджено вплив різних режимів теплової обробки на фізико-хімічні та біохімічні показники вихідної сировини.


Дод.точки доступу:
Король, Ц.О.; Малова, В.В.; Чуманська, Г.С.