Годовиченко, О. Г. Ростові середовища для культивування штамів Streptococcus salivarius ssp. thermophilus [Текст] / О.Г. Годовиченко, Н.М. Шульга, Н.Ф. Кігель> // Вісник аграрної науки. - 2005. - № 12. - C. 58-60. - Бібліогр.: 6 назв Рубрики: Переробка продукції--Виробництво сиру Кл.слова (ненормовані): Мікроорганізми -- Термофільні молочнокислі бактерії Анотація: За результатати вивчення потреб у поживних речовинах кількох штамів, розроблено склад ростового середовища для нагромадження бактеріальної маси композиції термофільних стрептококів на основі гідролізованого знежиреного молока з введенням лактози й глюкози як джерела додаткового вуглеводного живлення, пептону для збагачення розчинними білковими сполуками та стимуляторів росту. Дод.точки доступу: Шульга, Н.М.; Кігель, Н.Ф. |
Жукова, Я. Ф. Вплив пастеризації на накопичення ароматичних сполук у сировині для виробництва сиру [Текст] / Я. Ф. Жукова, Ц. О. Король, В. В. Малова, Г. С. Чуманська> // Вісник аграрної науки. - 2014. - № 6. - С. 64-67. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Переробка продукції--Виробництво сиру Анотація: Досліджено вплив різних режимів теплової обробки на фізико-хімічні та біохімічні показники вихідної сировини. Дод.точки доступу: Король, Ц.О.; Малова, В.В.; Чуманська, Г.С. |