Українець, А. Перспективні джерела енергоресурсів [Текст] : науковці пропонують альтернативні шляхи збереження енергії на підприємствах харчової промисловості / А. Українець> // Харчова і переробна промисловість. - 2006. - № 5. - С. 4-7 Рубрики: Альтернативна енергетика--Біопаливо Харчова промисловість--Енергозберігаючі технології Кл.слова (ненормовані): Біомаса -- Біоетанол Анотація: Впровадження у харчову промисловість енергозберігаючих технологій дасть змогу значно знизити собівартість продукції, водночас підвищити прибутки підприємств. |
Соколенко, А. Енергетичні потоки харчових виробництв [Текст] : Проаналізовано їх особливості як істотних споживачів ресурсів / А. Соколенко> // Харчова і переробна промисловість. - 2009. - № 7-8. - С. 16-18 Рубрики: Харчова промисловість--Енергозберігаючі технології Кл.слова (ненормовані): Теплові потоки -- Електроенергетичні потоки -- Пневмо-енергетичні потоки -- Холодильні установки Анотація: З метою досягнення технологічних і економічних показників сучасне підприємство харчової промисловості за своєю структурою і організацією будується як єдність матеріальних, енергетичних та інформаційних потоків. Невідкладне завдання науковців та спеціалістів-пошуки нетрадиційних і відновлювальних енергоресурсів, розробка енергозберігаючих технологій, обмеження енергетичних витрат, рекуперації теплових потоків тощо. |
Бут, С. Особливості трансформації енергії першоджерел у теплову енергію [Текст] / С. Бут> // Харчова і переробна промисловість. - 2011. - № 4. - С. 22-25. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Енергетика--Енергетичні потоки Харчова промисловість--Енергозберігаючі технології Кл.слова (ненормовані): хімічні реакції -- біохімічні реакції Анотація: Досліджено особливості трансформації хімічної енергії першоджерел у формі газів гомологічного ряду. Показано доцільність використання складових енергії парової фази продуктів згорання за рахунок її конденсації. |
Балюта, С. М. Переваги системного регулювання реактивної потужності на харчових виробництвах [Текст] / С. М. Балюта, І. Є. Ізволенський, В. Є. Шестеренко> // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 2. - С. 106-114. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Харчова промисловість--Енергозберігаючі технології Енергетика--Енергозберігаючі технології--Україна Дод.точки доступу: Ізволенський, І. Є.; Шестеренко, В. Є. |
Бурдо, О. Г. Электротехнологии адресной доставки энергии при обработке пищевого сырья [Текст] / О. Г. Бурдо, В. Н. Бандура, Ю. О. Левтринская> // Электронная обработка материалов. - 2017. - Т. 53, № 3. - С. 64-72. - Библиогр. в конце ст. Рубрики: Харчова промисловість--Енергозберігаючі технології Фізика--Фізика конденсованої матерії--Структури і перетворення--Кристалічні та інші структури Дод.точки доступу: Бандура, В. Н.; Левтринская, Ю. О. |