Українець, А.
    Перспективні джерела енергоресурсів [Текст] : науковці пропонують альтернативні шляхи збереження енергії на підприємствах харчової промисловості / А. Українець // Харчова і переробна промисловість. - 2006. - № 5. - С. 4-7
Рубрики: Альтернативна енергетика--Біопаливо
   Харчова промисловість--Енергозберігаючі технології

Кл.слова (ненормовані):
Біомаса -- Біоетанол
Анотація: Впровадження у харчову промисловість енергозберігаючих технологій дасть змогу значно знизити собівартість продукції, водночас підвищити прибутки підприємств.





    Соколенко, А.
    Енергетичні потоки харчових виробництв [Текст] : Проаналізовано їх особливості як істотних споживачів ресурсів / А. Соколенко // Харчова і переробна промисловість. - 2009. - № 7-8. - С. 16-18
Рубрики: Харчова промисловість--Енергозберігаючі технології
Кл.слова (ненормовані):
Теплові потоки -- Електроенергетичні потоки -- Пневмо-енергетичні потоки -- Холодильні установки
Анотація: З метою досягнення технологічних і економічних показників сучасне підприємство харчової промисловості за своєю структурою і організацією будується як єдність матеріальних, енергетичних та інформаційних потоків. Невідкладне завдання науковців та спеціалістів-пошуки нетрадиційних і відновлювальних енергоресурсів, розробка енергозберігаючих технологій, обмеження енергетичних витрат, рекуперації теплових потоків тощо.





    Бут, С.
    Особливості трансформації енергії першоджерел у теплову енергію [Текст] / С. Бут // Харчова і переробна промисловість. - 2011. - № 4. - С. 22-25. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Енергетика--Енергетичні потоки
   Харчова промисловість--Енергозберігаючі технології

Кл.слова (ненормовані):
хімічні реакції -- біохімічні реакції
Анотація: Досліджено особливості трансформації хімічної енергії першоджерел у формі газів гомологічного ряду. Показано доцільність використання складових енергії парової фази продуктів згорання за рахунок її конденсації.





    Балюта, С. М.
    Переваги системного регулювання реактивної потужності на харчових виробництвах [Текст] / С. М. Балюта, І. Є. Ізволенський, В. Є. Шестеренко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2014. - Т. 20, № 2. - С. 106-114. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчова промисловість--Енергозберігаючі технології
   Енергетика--Енергозберігаючі технології--Україна



Дод.точки доступу:
Ізволенський, І. Є.; Шестеренко, В. Є.




    Бурдо, О. Г.
    Электротехнологии адресной доставки энергии при обработке пищевого сырья [Текст] / О. Г. Бурдо, В. Н. Бандура, Ю. О. Левтринская // Электронная обработка материалов. - 2017. - Т. 53, № 3. - С. 64-72. - Библиогр. в конце ст.
Рубрики: Харчова промисловість--Енергозберігаючі технології
   Фізика--Фізика конденсованої матерії--Структури і перетворення--Кристалічні та інші структури



Дод.точки доступу:
Бандура, В. Н.; Левтринская, Ю. О.