Богданов, Г. О.
    Перспективи та безпечність використання насіння білого люпину для виробництва харчових продуктів [Текст] / Г.О Богданов, О.В Головченко, Л.Ю Арсеньєва, Н.П Бондар // Вісник аграрної науки. - 2004. - № 11. - С. 57-61. - Бібліогр.: 22 назви
Рубрики: Продукти харчування--Виготовлення
Анотація: Розглянуто потенційні можливості використання зерна люпину для виготовлення продуктів харчування. Наведено результати вивчення хлібопекарських якостей сумішей пшеничного і люпинового борошна. Виявлено, що в борошні з гороху активність інгібіторів трипсину та хімотропсину в 3-3,3 раза вища, ніж у борошні з люпину.


Дод.точки доступу:
Головченко, О.В; Арсеньєва, Л.Ю.; Бондар, Н.П




    Арсеньєва, Л. Ю.
    Збагачення хлібобулочних виробів білком насіння бобових [Текст] / Л. Ю. Арсеньєва // Вісник аграрної науки. - 2005. - № 3. - С. 53-58. - Бібліогр.: 10
Рубрики: Хлібопекарне виробництво--Добавки--Бобові
Анотація: Запропоновано способи попередньої обробки насіння бобових (пророшування, екструдування) та технолгогічні засоби (заквашування молочнокислими бактеріями, попередній гідроліз ферментами клітини пивних дріжджів) з метою зниження кількості або активності антипоживних складових насіння бобових (сої, гороху, білого люпину) та підвищення рівня харчової безпечності хлібобулочних виробів, що містять продукти їхньої переробки.





    Арсеньєва, Л. Ю.
    Розробка раціонального способу збагачення хліба йодом [Текст] / Л.Ю. Арсеньєва // Вісник аграрної науки. - 2005. - № 7. - С. 56-60. - Бібліогр.: 11 назв
Рубрики: Хлібопекарне виробництво--Добавки--Йод
Анотація: Розглянуто 8 носіїв йоду органічного та неорганічного походження як сировину хлібопекарського виробництва. Найперспективнішим визнано "Йодказеїн" - йодований молочний білок, отриманий шляхом органічного синтезу.





    Шульга, О. С.
    "Їстівна" плівка як необхідна складова хлібобулочних виробів для подовженя свіжості [Текст] / О. С. Шульга, А. І. Чорна, Л. Ю. Арсеньєва // Хранение и переработка зерна. - 2015. - № 10 (196). - С. 62-63. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Хлібопекарне виробництво--Технологія


Дод.точки доступу:
Чорна, А. І.; Арсеньєва, Л. Ю.




    Чорна, А. І.
    Сучасний стан і перспективи розроблення нових видів пакування для хлібобулочних виробів [Текст] / А. І. Чорна, Л. Ю. Арсеньєва, О. С. Шульга // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 6. - С. 27-34. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Хлібопекарне виробництво--Технологія
   Пакування--Біоматеріал

Кл.слова (ненормовані):
Покриття їстівне


Дод.точки доступу:
Арсеньєва, Л. Ю.; Шульга, О. С.