Бомба, М. Я.
    Біологічна активність сірих лісових грунтів під дією антропогенних чинників [Текст] / М. Я. Бомба // Вісник аграрної науки. - 2003. - № 12. - С. 13-16. - Бібліогр.: 13 назв.
Рубрики: Грунтознавство--Біологізація--Родючість грунтів
   Землеробство в Україні--Біологічна активність--Лісові грунти

Анотація: Наведено результати вивчення впливу різних систем механічного обробітку, удобрення і захисту рослин на біологічну активність сірих лісових грунтів у зерно-буряковій сівозміні західного Лісостепу України.





    Бомба, М. Я.
    Біологічне землеробство: стан і перспективи розвитку [Текст] / М. Я. Бомба, М. І. Бомба // Екологічний вісник. - 2008. - № 1. - С. 5-9
Рубрики: Землеробство--Біологічні системи
   Агроекологія

Анотація: Екологічне землеробство слід розглядати як модель оперативного управління агроекосистемою для одержання екологічно чистої продукції та охорони довкілля.


Дод.точки доступу:
Бомба, М.І.
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Бомба, М. Я.
    Здорове харчування як стратегічний ресурс національної безпеки України [Текст] / М. Я. Бомба, Л. Я. Івашків // Вісник Національної академії наук України. - 2013. - № 6. - С. 32-41 : рис. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Гігієна харчування
   Харчова промисловість України--Екологічно чисті продукти--Виробництво

   Здоров'я населення--Їжа

Кл.слова (ненормовані):
якість та безпека продуктів харчування -- стан навколишнього природного середовища -- національна безпека України
Анотація: У статті розглянуто теоретичні та прикладні аспекти створення екологічно безпечних продуктів харчування. Проаналізовано екологічні проблеми їх виробництва в єдиному циклі: грунт - вода - продукт - людина. Окреслено пріоритетні напрями впровадження продуктів функціонального призначення в раціон різних верств населення, визначено категорії споживачів, які в першу чергу потребують здорового харчування.


Дод.точки доступу:
Івашків, Л. Я.




    Тринько, Р. І.
    Діагностика ставлення споживачів Львівщини до виробництва і споживання органічних продуктів харчування [Текст] / Р. І. Тринько // Вісник аграрної науки. - 2015. - № 3. - С. 63-68. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Органічне виробництво--Продукція--Україна
Анотація: Позиції різних верств населення Львівщини щодо оцінювання ситуації з виробництва та споживання органічних продуктів харчування в Україні.


Дод.точки доступу:
Бомба, М.Я.; Івашків, Л.Я.; Вівчарук, О.М.