Олійничук, С. Новий продукт для виробництва спирту з меляси [Текст] / С. Олійничук> // Харчова і переробна промисловість. - 2005. - № 2. - С. 18-19 Рубрики: Спиртова промисловість України--Технологія Харчова промисловість--Спирт--Технологія виробництва Анотація: Поліплоїдизація призводить до зміни фізіологічної активності й метаболізму і одержання продуцент спирту з осмофільними властивостями й підвищеною спиртоутворюючою здатністю. |
Олійничук, С. Комплексне використання сировини [Текст] : та утилізація відходів при виробництві спирту дасть змогу значно розширити асортимент продукції, забезпечити стабільну роботу підприємств галузі / С. Олійничук> // Харчова і переробна промисловість. - 2006. - № 1. - С. 4-7 : Схема перероблення злакових культур Рубрики: Спиртове виробництво--Злакові культури--Переробка Утилізація відходів--Спиртове виробництво Спиртове виробництво--Утилізація газів Анотація: Підприємтсва спиртової галузі орієнтовані на перероблення цукровмісної (бурякова меляса) й крохмаловмісної (злакові культури) сировини. Перероблення меляси дає змогу, крім спирту, виробляти хлібопекарські та кормові дріждж,і діоксит вуглецю, нейтральний бетаїн, біогаз і органо-мінеральне добриво. |
Олійничук, С. Вторинні та побічні продукти [Текст] : утворення та їх вплив на вихід і якість спирту за низькотемпературного розварювання сировини / С. Олійничук> // Харчова і переробна промисловість. - 2006. - № 2. - С. 21-23 Рубрики: Спиртове виробництво--Якість спирту Анотація: Причина утворення мікродомішок, які погіршують фізико-хімічні й органолептичні показники спирту,-мікорбіологічна чистота сировини. Отже якість спирту формується на стадії підготовки й зброджування сировини. |
Олійничук, С. Інноваційні пріоритети галузі [Текст] : запропоновано концептуальні засади подальшого розвитку харчової промисловості / С. Олійничук> // Харчова і переробна промисловість. - 2006. - № 5. - С. 14-16 Рубрики: Харчова промисловість--Розвиток Харчова промисловість--Інноваційна система |
Олійничук, С. Вплив деяких факторів на концентрування ферментів / С. Олійничук> // Харчова і переробна промисловість. - 2007. - № 8-9. - С. 26-27 Рубрики: Спиртове виробництво--Ферментні препарати--Концентровані Кл.слова (ненормовані): Оцукрювання крохмалю Анотація: В статті йдеться про харчові біотехнології, у тому числі й перероблення крохмаловмісної сировини в спирт,-використання концентрованих ферментних препаратів для розрідження й оцукрювання крохмалю. Є примірники у відділах: всього 1 Вільні: 1 |
Олійничук, С. Сучасні й перспективні технології виробництва біопалив на світовому ринку / С. Олійничук> // Харчова і переробна промисловість. - 2009. - № 6. - С. 11-13 Рубрики: Біоенергетика --Розвиток Біопаливо--ВИРОБНИЦТВО--Нові технології--Розвиток Кл.слова (ненормовані): Біодизельне паливо -- Етанол -- Біобутанол -- Бутанол Анотація: Світова спільнота вдосконалює та розвиває біоенергетику, яка базується на розробці та впровадженні інноваційних, наукоємких та ефективних технологій енергогенерації з використанням альтернативних і відновлювальних сировинних ресурсів. |
Олійничук, С. Оптимізація схеми теплових потоків спиртового заводу дає змогу значно зменшити витрати котельної пари, збільшити використання рекуперативного тепла [Текст] / С. Олійничук> // Харчова і переробна промисловість. - 2010. - № 1. - С. 8-10 Рубрики: Спиртове виробництво--Обробка сировини--Технологічні процеси Спиртове виробництво--Енергозберігаючі технології |
Никитюк, О. Зброджування крохмалевмісних фракцій зерна кукурудзи після виділення зародка / О. Никитюк, С. Олійничук, Н. Процан, Л . Ткаченко> // Харчова і переробна промисловість. - 2010. - №2. - С. 12-13 Рубрики: Спиртова промисловість--Зернова сировина--Зброджування Анотація: Сучасний рівень розвитку спиртової галузі України потребує нових підходів до проблеми використання зернової сировини. Їх суть-в розробці нових технологій використання сировинних ресурсів,їх комплексної переробки й утилізації. Дод.точки доступу: Олійничук, С.; Процан, Н.; Ткаченко, Л . |