Українець, А. Давньоукраїнський одяг Погориння [Текст] / А. Українець> // Народна творчість та етнографія. - 2003. - № 4. - С. 102*-108 Рубрики: Одяг українців--Етнографія Рівненська область Є примірники у відділах: (.2003р. - Б.ц.) (вільний) |
Українець, А. Оптимізація технології спиртової бражки з кукурудзи [Текст] / А. Українець> // Харчова і переробна промисловість. - 2005. - № 6. - С. 16-19 Рубрики: Спиртове виробництво--Спиртова бражка Анотація: Останнім часом сировинний ринок зернових культур для спиртової галузі значною мірою представлений кукурудзою. При переробці її на спирт виникають деякі ускладнення, пов’язані з біохімічними властивостями зерна цієї культури. |
Українець, А. Пастеризаційна та стерилізаційна обробка продукції [Текст] / А. Українець> // Харчова і переробна промисловість. - 2005. - № 8-9. - С. 16-18 Рубрики: Консервування--Обробка продукції--Пастеризація Харчова промисловість--Консервування продукції--Теплова обробка тари Анотація: Основна перевага пастеризації і стерилізації харчових продуктів і напоїв-висока гарантія знешкодження мікрофлори із залученням спеціальних речовин з асептичною дією. |
Українець, А. Склад леткої частини спиртової бражки [Текст] : залежить від концентрації сухих речовин сусла та температури бродіння / А. Українець> // Харчова і переробна промисловість. - 2006. - № 2. - С. 18-20 Рубрики: Спиртове виробництво--Спиртова бражка |
Українець, А. Паливно-енергетичні проблеми можна розв’язати [Текст] : перспективні напрямки енергозбереження в спиртовому виробництві / А. Українець> // Харчова і переробна промисловість. - 2006. - № 4. - С. 4-12 : Схема Рубрики: Спиртове виробництво--Енергозбереження--Перспективи Паливно-енергетичний комплекс України--Енергозбереження--Проблеми Спиртове виробництво--Обладнання |
Українець, А. Перспективні джерела енергоресурсів [Текст] : науковці пропонують альтернативні шляхи збереження енергії на підприємствах харчової промисловості / А. Українець> // Харчова і переробна промисловість. - 2006. - № 5. - С. 4-7 Рубрики: Альтернативна енергетика--Біопаливо Харчова промисловість--Енергозберігаючі технології Кл.слова (ненормовані): Біомаса -- Біоетанол Анотація: Впровадження у харчову промисловість енергозберігаючих технологій дасть змогу значно знизити собівартість продукції, водночас підвищити прибутки підприємств. |
Українець, А. Інтелектуальна власність і комерціалізація [Текст] / А. Українець> // Харчова і переробна промисловість. - 2007. - № 5. - С. 4-7 Рубрики: Інтелектуальна власність--Комерціалізація Анотація: В статті наголошується, що головним важелем технічного й економічного розвитку країни є комерціалізація об’єктів інтелектуальної власності. |
Українець, А. Спиртова галузь: на шляху до інноваційного розвитку / А. Українець> // Харчова і переробна промисловість. - 2007. - № 12. - С. 16-19 Рубрики: Спиртова промисловість України--Розвиток Енергоресурси України--Альтернативні--Виробництво Кл.слова (ненормовані): Біоетанол-з буряків Анотація: Програмою розвитку спиртової галузі України на 2007-211 роки передбачено науково-технічне оновлення виробництва, впровадження інноваційних ресурсо- і енергозберігаючих, екологічно безпечних технологій, зниження собівартості, підвищення якості, освоєння нових конкурентоспроможних видів продукції, в тому числі й паливного етанолу (біоетанолу). Є примірники у відділах: всього 1 Вільні: 1 |
Українець, А. Інтелектуальний капітал як передумова економічної незалежності держави / А. Українець> // Харчова і переробна промисловість. - 2007. - № 12. - С. 4-7 Рубрики: Інтелектуальний капітал--Економіка України--Розвиток Анотація: Науково-технічний потенціал-визначальний фактор, що забезпечує конкурентоспроможність національної економіки. Є примірники у відділах: всього 1 Вільні: 1 |
Українець, А. Зброджування висококонцентрованого сусла з крохмалевмісної сировини / А. Українець> // Харчова і переробна промисловість. - 2009. - № 6. - С. 19-22 Рубрики: Спиртове виробництво--Сусло Кл.слова (ненормовані): Бражка -- Дріжджі Анотація: Додаткове внесення азотного живлення в сусло сприяє не тільки підвищенню бродильної активності дріжджової популяції, а й збільшенню концентрації спирту в бражках. |
Мукоїд, Р. Овес голозерний - сировина для лікувально-дієтичних продуктів / Р. Мукоїд, Н. Ємельянова [та ін.]> // Харчова і переробна промисловість. - 2010. - №2. - С. 24-25 Рубрики: Харчові продукти--Лікувально-дієтичні--Сировина--Овес Анотація: Досвіди проведені в ННЦ "Інститут Землеробства УАНН" показали, що овес голозерний може бути цінної сировиною для виготовлення лікувально-дієтичних харчових продуктів. Дод.точки доступу: Ємельянова, Н.; Українець, А. ; Чумакова, О.; Свидинюк, І. |
У 450 Українець, А. І. Переробка ефірних олій для отримання натуральних харчових ароматизаторів [Текст] / А. І. Українець, Н. Е. Фролова> // Наука та інновації. - 2010. - Т. 6, № 2. - С. 36-40. - Бібліогр. в кінці ст.
Олійно-жирова промисловість Харчові добавки--Ароматизатори--Виробництво Дод.точки доступу: Фролова, Н. Е. |
Мікролабораторна установка дослідження ароматичної складової соків та екстрактів з рослинної сировини [Текст] / Н. Е. Фролова [и др.]> // Наука та інновації. - 2011. - Т. 7, № 2. - С. 16-21. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Харчові добавки--Ароматизатори Дод.точки доступу: Фролова, Н. Е.; Науменко, К. А.; Українець, А. І.; Усенко, В. О. |
Мікролабораторна установка дослідження ароматичної складової соків та екстрактів з рослинної сировини [Текст] / Н.Є. Фролова, К.А. Науменко, А.І. Українець, В.О. Усенко> // Наука та інновації. - 2011. - № 2. - С. 16-21. - Библиогр. в конце ст. Рубрики: Рослинна сировина--ароматформуючі речовини Анотація: Результати досліджень ароматформуючих речовин рослинної сировини Дод.точки доступу: Фролова, Н.Є.; Науменко, К.А.; Українець, А.І.; Усенко, В.О. |
Коагуляційне очищення жомопресової води гелем алюмінію [Текст] / А. І. Українець, В. В. Олішевський, Н. М. Пушанко [та ін.]> // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 5. - С. 237-243. - Бібліогр. в кінці ст. Рубрики: Санітарна техніка--Стічні води--Фізико-хімічна очистка Дод.точки доступу: Українець, А. І.; Олішевський, В. В.; Пушанко, Н. М. |