Приліпко , С. М.
    Створення кооперативу у виробництві продукції свинарства [Текст] / С.М. Приліпко // Економіка АПК. - 2006. - № 4. - С. 42-48. - Бібліогр. у прим.
Рубрики: Кооперування--Сільськогосподарські товаровиробники
   Свинарство--Підприємства--Україна

Кл.слова (ненормовані):
Аграрна реформа -- Кооперація -- Товаровиробники -- Харчові продукти
Анотація: Розглянуто питання розвитку теорії та методології сільськогосподарської кооперації. Сучасні вчені ведуть дослідження щодо вдосконалення кооперативних відносин на селі, формування відповідних організаційно-правових структур вертикального та горизонтального типів, розробляють різні методики розрахунків доходів від діяльності між учасниками таких кооперативів. У статті увага зосереджена на механізмі функціонування неприбуткового свинарського кооперативу на основі вертикальної інтеграції агоформувань.





    Валентинов, В. Л.
    Інституційні механізми міжгалузевих відносин в АПК як перспективний напрям агроекономічних досліджень [Текст] / В.Л. Валентинов // Економіка АПК. - 2006. - № 5. - С. 42-45. - Бібліогр. у прим.
Рубрики: Сільське господарство--Економічна політика
   Ринкова економіка--Міжгалузеві відносини

Кл.слова (ненормовані):
Харчові продукти -- Споживачі -- Соціально-економічні інституції
Анотація: Досліджуються теоретико-методологічні аспекти міжгалузевих відносин в АПК. Проаналізовано також характер ринкового механізму міжгалузевих відносин.





    Говорушко, Т. А.
    Особливості аналізу розвитку малих підприємств у харчовій промисловості України [Текст] / Т.А. Говорушко // Економіка АПК. - 2007. - № 6. - С. 98-103. - Бібліогр. у прим.
Рубрики: Регіональна економіка--Малі форми господарювання--Україна
   Підприємництво --Мале--Харчова галузь

Кл.слова (ненормовані):
Харчові продукти -- Сировинна база -- Праця
Анотація: Метою статті є встановлення особливостей та аналіз розвитку малих підприємств харчової промисловості у регіонах України, узагальнення статистичної інформації, здійснення розрахунку показників структури та динаміки малих підприємств, встановлення чинників, що впливають на їхній розвиток.





    Купінець, Л. Є.
    Організаційно-економічні аспекти технічного регулювання в аграрному секторі України [Текст] / Л. Є. Купінець, С.К. Харічков // Регіональна економіка. - 2007. - № 3. - С. 109-121. - Бібліогр.: 5 назв.
Рубрики: Економіка АПК--Продовольча безпека--Україна
   Економіка промисловості--Харчова промисловість--Безпека харчових продуктів--Україна

Кл.слова (ненормовані):
Технічний регламент -- Стандартизація -- Маркування -- Етикування -- Харчові продукти
Анотація: Висвітлено концептуальні засади політики технічного регулювання. Узагальнено міжнародний досвфд технічного регулювання та обгрунтовані практичні кроки щодо його реформування в агропродовольчому секторі України.


Дод.точки доступу:
Харічков, С.К.




    Євчук, Л. А.
    Якість молока у забезпеченні конкурентоспроможності аграрних підприємств [Текст] / Л.А. Євчук // Економіка АПК. - 2008. - № 2. - С. 43-49. - Бібліогр. у прим.
Рубрики: Ринок молока--Конкуренція--Україна
   Тваринництво --Молочне скотарство

Кл.слова (ненормовані):
Продукція -- Сировина -- Харчові продукти
Анотація: Метою статті є обгрунтування напрямів забезпечення конкурентоспроможності вітчизняних аграрних і переробних підприємств шляхом покращення якості молочної сировини.





    Крисанов, Д. Ф.
    Трансформації в харчових галузях та їх інноваційно-технологічна модернізація [Текст] / Д. Ф. Крисанов, К. О. Бужимська // Економіка АПК. - 2010. - № 7. - С. 113-121. - Бібліогр. в прим.
Рубрики: Національна економіка--Інноваційна активність
   Переробна промисловість

Кл.слова (ненормовані):
Харчові продукти -- Коефіцієнт зношеності
Анотація: Проаналізовано зміни в харчових галузях АПК України у 2000-х роках, проведено їх групування за показником зношеності основного капіталу на кінець 2008 року, обгрунтовано напрями та важелі їх інноваційно-технологічної модернізації.


Дод.точки доступу:
Бужимська, К. О.




    Шпичак, О. М.
    Економіко-організаційні проблеми якості сільськогосподарської продукції та продовольства [Текст] / О. М. Шпичак // Економіка АПК. - 2010. - № 11. - С. 51-59 : фото.цв. - Бібліогр. в прим.
Рубрики: М'ясна промисловість України--Споживання
   Харчові продукти--М'ясна сировина--Безпечність

Кл.слова (ненормовані):
Харчові продукти -- Купівельна спроможність
Анотація: Проведено дослідження щодо об'єктивності оцінки якості сільськогосподарської продукції та продовольства, запропоновано методичні підходи до порівняння витрат на поліпшення якості продукції з ефектом, одержаним від неї, й комплекс економіко-організаційних заходів щодо поліпшення якості в процесі руху продукції від виробництва до безпосереднього споживача.





    Духницький, Б. В.
    Перспективи інвестування аграрного сектору України іноземними компаніями [Текст] / Б. В. Духницький // Економіка АПК. - 2012. - № 10. - С. 126-131. - Бібліогр. в підрядк. прим.
Рубрики: Аграрний сектор України--Інвестиції
   Інвестиції--Іноземні інвестиції--Україна

   Сільськогосподарські підприємства--Інвестування

Кл.слова (ненормовані):
Транснаціональні корпорації -- Трейдерській ринок -- Харчові продукти
Анотація: Проаналізовано сучасний стан надходження інвестицій в економіку України. Розглянуто діяльність транснаціональних компаній у різних сферах вітчизняного агропромислового комплексу, запропоновано бажані напрями в ньому для залучення інвестицій ТНК.





    Назаренко, Максим.
    Український АПК впевнено почувається на зовнішніх ринках [Текст] / М. Назаренко // Тваринництво України. - 2013. - № 3. - С. 5-6
Рубрики: Світова економіка--Ринкова економіка--Агропромислові комплекси
Кл.слова (ненормовані):
сільськогосподарська продукція -- продукти тваринництва -- харчові продукти
Анотація: Україна лідирує в експорті цілої низки сільськогосподарських культур та харчових продуктів. Зокрема, це рослинні жири, вироби рослинного походження та окремі продукти тваринництва. Водночас, вона досі не увійшла до числа провідних країн-експортерів, які на ринках сільськогосподарської продукції визначають світові ціни.

Є примірники у відділах: всього 1 : ВДПСГ (1)
Вільні: ВДПСГ (1)




    Фотіна, Т. І.
    Потенційний ризик та якість безпеки продуктів птахівництва [Текст] / Т. І. Фотіна // Ефективне птахівництво. - 2014. - № 8/9. - С. 52-55 : рис. - Бібліогр.: с. 55
Рубрики: Птахівництво --Продукція--Якість
Кл.слова (ненормовані):
безпека продуктів птахівництва -- харчові продукти -- м'ясо птиці -- НАССР -- якість харчових продуктів
Анотація: Якість харчових продуктів відіграє важливу роль у життєдіяльності людей. Особливо актуальне питання ветеринарно-санітарного контролю виробництва продуктів птахівництва в сучасних умовах. Для вирішення подібних проблем сучасна світова харчова промисловість запроваджує нову систему управління безпекою харчової продукції - систему НАССР, яка відповідає цим вимогам.

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Забарна, Юлія.
    Оптимальні шляхи і способи забезпечення безпечного харчування населення України [Текст] / Юлія Забарна // Економіст. - 2014. - № 11. - С. 66-69. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Продовольча безпека--Харчування населення--Україна
Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- контроль якості -- соціально-економічні фактори -- раціон -- виробничі технології -- продовольча сировина
Анотація: Розглянуто сучасний стан продовольчої безпеки в Україні, зокрема в аспекті безпеки харчування населення, досліджуються питання щодо ефективності здійснення державного контролю та нагляду, які покликані захистити права споживача, забезпечити якість та безпеку харчових продуктів, проблеми правового регулювання в даному сегменті ринку, а також недоліки української системи регулювання безпечного харчування населення. Визначено проблемні сфери для формулювання пріоритетних напрямів державного регулювання у галузі харчування населення. Запропоновано підходи до формування механізму забезпечення продовольчої безпеки в Україні.

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Усик, Світлана.
    Зміцнюємо імунітет восени [Текст] / Світлана Усик, Лілія Богданович // Безпека життєдіяльності. - 2015. - № 9. - С. 5
Рубрики: Імунітет--Підвищення
Кл.слова (ненормовані):
сезонні вітаміни -- харчові продукти -- здоровий спосіб життя
Анотація: Восени для підвищення імунітету необхідно звернути увагу на вживання багатих вітамінами продуктів та вести здоровий спосіб життя.


Дод.точки доступу:
Богданович, Лілія
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Боднарчук, Л. І.
    Стандартизація продуктів бджільництва [Текст] : солодкий, поживний, цілющий / Л. І. Боднарчук, Т. М. Тихонова ; Ін-т бджільництва ім. П. І. Прокоповича // Пасіка. - 2016. - № 1. - С. 20-22
Рубрики: Бджільництво--Продукти бджільництва--Стандартизація
Кл.слова (ненормовані):
діастазне число -- бджолопродукти -- інвертазне число -- якість бджолопродуктів -- харчові продукти -- нормативні документи
Анотація: У ННЦ "Інститут бджільництва ім. П. І. Прокоповича" розроблено десять ДСТУ на різні види бджолопродуктів. Гармонізація національних стандартів із міжнародними нормативними документами, що отримали міжнародне визнання, служить перепусткою на світові ринки для вітчизняних виробників. Розглянуто основні показники якості меду.


Дод.точки доступу:
Тихонова, Т. М.; Інститут бджільництва ім. П. І. Прокоповича
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Хоменко, І. М.
    Гігієнічна оцінка фактичного харчування працездатного населення зони спостереження Запоріжської атомної електростанції [Текст] / І. М. Хоменко, І. П. Козярін, Н. В. Закладна // Довкілля та здоров'я. - 2017. - № 1. - С. 54-58 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 58
Рубрики: Гігієна харчування --Населення--Атомні електростанції
Кл.слова (ненормовані):
протирадіаційний захист -- харчові продукти -- радіонукліди -- анкетне опитування
Анотація: Виявлено, що фактичне харчування мешканців зони спостереження Запоріжської атомної електростанції не відповідає вимогам раціонального. Отримані дані свідчать про можливість безпечного за радіаційним чинником проживання населення у ЗС ЗАЕС. Нестабільність у рівнях забруднення харчових продуктів станційними викидами свідчить про необхідність постійного моніторингу за їх вмістом та впливом на здоров'я мешканців цієї зони.


Дод.точки доступу:
Козярін, І. П.; Закладна, Н. В.
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Шишков, Валерій.
    Про нові правила охорони праці для працівників виробництва солоду, пива та безалкогольних напоїв [Текст] / Валерій Шишков, Андрій Шишков // Охорона праці. - 2018. - № 4. - С. 48-52 . - Додаток до журналу “Охорона праці”
Рубрики: Харчові підприємства--Харчова промисловість--Харчові продукти--Україна
   Безалкогольні напої--Кава--Соки--Пиво

   Охорона праці--Безпека праці--Підприємства--Україна

Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- безалкогольні напої -- слабоалкогольні напої -- мінеральні води -- питні води -- солод
Анотація: Кафедра охорони праці Інституту післядипломної освіти Національного університету харчових технологій опрацювала Правила охорони праці для працівників виробництва солоду, пива та безалкогольних напоїв, які встановлюють вимоги до безпечного виконання робіт під час проведення технологічних та інших процесів під час виробництва.


Дод.точки доступу:
Шишков, Андрій




    Запотоцька, Олена.
    Генезис виникнення та розвитку публічного адміністрування безпечності та якості харчової продукції [Текст] / Олена Запотоцька // Підприємництво, господарство і право : науково-практичний господарсько-правовий журнал. - 2018. - № 7. - С. 108-113. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові продукти--Безпечність--Публічне адміністрування
Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- публічне адміністрування -- імплементація -- харчова добавка -- державна служба -- питання безпечності -- захист споживачів
Анотація: У статті розкрито генезис виникнення та розвитку публічного адміністрування безпечності та якості харчової продукції. Першим періодом є «Зародковий період», який починався з І ст. н. е. та закінчувався Х ст. н. е. Другий період – з Х ст. до ХVІІІ ст. – можна умовно назвати «Феодальним». Третій період – з ХVІІІ ст. до початку ХХ – мав назву «Імперський». Четвертий період починався у 20-і роки ХХ ст. і закінчився на початку Другої світової війни, у 40-х роках ХХ ст., мав назву «Часткове формування». Наступний період – із кінця 40-х років ХХ ст. до початку 90-х років ХХ ст. Період, який почався з 90-х років ХХ ст. і триває дотепер, має назву «Сталий розвиток. Українська гармонізація».

Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Дрозд, Я.
    Розвиток харчової промисловості Польщі протягом її членства в Європейському Союзі [Text] / Я. Дрозд // Економіка АПК. - 2019. - № 5. - С. 87-93 : рис. - англ. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчова промисловість--Польща--Європейський cоюз
Кл.слова (ненормовані):
харчова промисловість -- харчові продукти -- напої та тютюнові вироби -- реалізована продукція харчової промисловості -- Польща -- Європейський Союз
Анотація: Мета статті - висвітлити вплив членства Польщі в Європейському Союзі на розвиток виробництва харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів. Результати дослідження можуть бути використані продовольчим сектором, операторами ринку і сільськогосподарськими підприємствами ЄС та України.





    Савицька, Наталія.
    Проблеми безпечності харчових продуктів та формування національних стандартів Food-маркетингу [Текст] / Наталія Савицька, Вікторія Евлаш // Маркетинг в Українi. - 2019. - № 4. - С. 4-20 : рис., табл. - Бібліогр.: с. 19-20
Рубрики: Маркетинг--Глобалізація--Світова економіка--Україна
   Харчові продукти--Стандарти

Кл.слова (ненормовані):
комунікаційна політика -- харчові продукти -- рекламний ринок -- національні стандарти -- foodмаркетинг
Анотація: Покупка продуктів є щоденною та відповідальною справою споживача, яка незважаючи на свою буденність, є дією що впливає на здоров'я людини. Купуючи продукти, споживач спирається не лише на власний досвід харчування, а на маркетингову інформацію, яка містить в собі всі складові для відповідального рішення купівлі потрібного товару. Велику роль у донесенні до споживача цінності продукту має маркетингова політика комунікацій, яка для розвинених країн регулюється національними стандартами food-маркетингу. Авторки статті розповідають про проблеми безпечності харчових продуктів та формування національних стандартів food-маркетингу.


Дод.точки доступу:
Евлаш, Вікторія
Немає відомостей про примірники (Джерело у БД не знайдене)




    Духницький, Б. В.
    Тенденції споживання харчових продуктів у світі [Текст] / Б. В. Духницький // Економіка АПК. - 2020. - № 4. - С. 104-110 : табл. - Бібліогр. в кінці ст.
Рубрики: Харчові продукти--Споживання--Продовольча безпека
   Продовольчий ринок--Маркетинг

Кл.слова (ненормовані):
споживання -- харчові продукти -- регіони -- історичні дані -- тенденції -- порівняння
Анотація: Мета статті - визначити кількісні та якісні показники загального й індивідуального споживання основних груп продуктів харчування у світі, його регіонах і окремих країнах за останні десятиліття. Наведені положення спрямовані на фактичне підтвердження типових тенденцій споживання в усьому світі та знаходження відмінностей окремих його показників при деталізації стосовно визначених регіонів і країн, які можуть бути використані представниками профільних органів влади та бізнесу при оцінці та плануванні їх діяльності, особливо у пошуку ринків збуту за межами України.





    Колесник, Сергій.
    Якісний продукт=безпечна праця [Текст] / Сергій Колесник // Охорона праці. - 2020. - № 2. - С. 20-22
Рубрики: Підприємства--Виробництво--Охорона праці--Кропивницький, місто (Україна)
   Охорона праці--Безпека праці--Україна

   Переробка--Переробна промисловість--Технологічні процеси

   Харчова промисловість--Переробна промисловість

Кл.слова (ненормовані):
харчові продукти -- якість -- безпека харчування -- охорона здоров‘я
Анотація: ТОВ „Градолія рафінація”(м. Кропивницький) – переможець Всеукраїнського огляду-конкурсу на присвоєння звання „Краще підприємство з охорони праці” за результатами роботи 2018 року (категорія підприємств „до 200 працівників” у номінації „Переробна промисловість”.